BOZÓT

Vol­ner gár­dis­ták­kal söpri ki a pár­tot, tel­jes az őrü­let. Ka­to­nai puccs a Job­bik­ban

A ma­ra­dék job­bi­ko­sok ismét egy­más­nak estek. Vol­ner János, a Ma­gyar Gárda ko­rábbi ki­kép­ző­pa­rancs­noka a gár­dis­tákra tá­masz­kodva akarja meg­dön­teni a je­len­legi párt­ve­ze­tést. Puccsot szer­vez.
  • Szerző: Ripost

Szó van a pártszékház elfoglalásáról, Sneider és a többiek sarokba szorításáról és lemondatásáról. Ennek érdekében az erőteljes nyomásgyakorlástól, demonstrációktól sem riadnak vissza.

A információi szerint Volner János, a párt alelnöke a Magyar Gárda segítségével akarja elsöpörni a jelenlegi pártvezetést.

Volner, a Gárda korábbi kiképzőparancsnoka az elmúlt napokban többször egyeztetett a bakancsos hadak vezetőivel, akikkel mindig is jó kapcsolatot ápolt, mondhatni talonban tartott. Rájuk támaszkodva, szabályos „katonai puccsot” szervezve akarja most kimozdítani helyéről a Sneider-Gyöngyösi-féle, Vona Gábor által bábként mozgatott, árulónak minősített vezetést. Úgy értesültünk, hogy kész a haditerv, Volner csapatai rövidesen megindulnak.

Nem először kerülne sor a Magyar Gárda (Új Magyar Gárda) politikai nyomásgyakorlására a Jobbikban. Például, amikor kiderült Szegedi Csanád zsidó származása, a gárdisták körbevették a képviselő lakóhelyét, szabályosan terrorizálták, hogy távozzon a pártból.

A gárdisták nem véletlenül segítik Volnert a puccs kivitelezésében, hiszen az alelnök legendásan jó kapcsolatot ápol a bakancsos hadakkal, mondhatni ő a Gárda egyik szülőatyja. Volner kiugrott rendőrtisztként, mint a Magyar Gárda kiképzőparancsnoka kezdte politikai pályafutását.

Személyesen a nevéhez fűződik a kulcsfontosságú gárdisták toborzása, felvétele és kiképzése. Még 2007-ben az elsők között jelentkezett a frissen megalakult Gárda soraiba, melynek később országos szóvivője, sőt főparancsnok-helyettese is lett.

Az elmúlt évek viharaiban titokban mindig megőrizte a gárdista vezetéshez fűződő jó kapcsolatait, ezek felhasználásával akarja most megszerezni a hatalmat a Jobbikban.

Eközben a címlapon
Amikor a sokak szemében árulást jelentő néppártosodás megkezdődött a pártban, konspirált módon üzenetet küldött minden gárdistának, amiben biztosította őket hűségéről, s arról, hogy a Gárda titokban tovább él.

Hűsége, a gárdistákkal való szoros szövetség jeleként Volner képviselői honlapján a kiemelt képek között, negyedikként a sorban a mai napig ott tart egy gárdistákkal közös fotót.

Külön, írásban is rögzített hűségnyilatkozatban ígérte meg, hogy a párt hatalomra jutása esetén a Magyar Gárdából állami segítséggel fejleszt még ütőképesebb szervezetet. Titkos levelét szövetségük jelképeként a gárdisták azóta is maguknál hordják. Szó szerint ezt írta, s üzenete végére még egy szmájli jelet is odatett:

„A magam részéről minden erőmmel azon leszek, hogy a Jobbik kormányra jutása esetén a Magyar Gárda ne csupán életre keljen, hanem – aktív, állami segítséggel – intenzíven fejlődjön. A Magyar Gárda erősítése ugyanis minden, felelősen gondolkodó magyar jól felfogott érdeke. És senki ne aggódjon: ez remekül összefér a néppártosodással… ”
Fotó: MTI

A gárdistákkal puccsra készülő Volner egyelőre altatni próbálja a pártvezetést,  a Facebookon szedáló, az éberséget elaltató, egységpárti üzeneteket tesz közzé.  Ugyanakkor egy a Népszavának adott interjúban elszólta magát, amikor béna kacsának titulálta a jelenlegi pártvezetést.

Mindeközben teljes gőzzel folyik a készülődés, a megfelelő alkalom kiválasztása, a puccs részleteinek kidolgozása.  Mikor, milyen gárdista alakulatok, hogyan, milyen eszközökkel takarítják el, vagyis kényszerítik távozásra a jelenlegi vezetést.  Volner kiképzőtiszti tapasztalatai jól jönnek a szervezés során.
A tervek szerint sor kerül a pártközpont elfoglalására is.
A tervek szerint sor kerül a pártközpont elfoglalására is.

A puccsisták kiszivárgott tervei szerint a pártelnök, Sneider Tamás, ha simán lemond, még kaphat valamiféle fontosabb, másodvonalbeli szerepet. Vele kapcsolatban gárdista körökben szkinhedvezéri múltja miatt még nem teljes a bizalomvesztés. Helyettesétől, Gyöngyösi Mártontól azonban muszlim országokban eltöltött évei és muszlimbarát kinyilatkozásai miatt mindenképpen meg kívánnak szabadulni, mint ahogy hasonló okok miatt az árulónak tartott Vona Gábort is végképp eltávolítanák a Jobbik környékéről is.