TÉLI OLIMPIA

Új ma­gyar vi­lág­sztá­rok szü­let­tek, ők vol­tak a téli olim­pia hősei!

Spor­to­ló­ink fan­tasz­ti­kus pil­la­na­to­kat sze­rez­tek a ma­gyar em­be­rek­nek. A kül­föl­diek is ra­jong­tak értük.
  • Szerző: HBK

Újra olimpiai lázban égett Magyarország: sportolóink kiválóan szerepeltek a pjongcsangi téli olimpián, a külföldi szurkolók is rajongtak a mieinkért. Liu Shaolinék a rövidpályás gyorskorcsolya váltójában elért aranyéremmel pedig történelmet is írtak.

Liu Shaolinék szerezték Magyarország első aranyérmét a téli olimpiák történetében
Liu Shaolinék szerezték Magyarország első aranyérmét a téli olimpiák történetében
Fotó: AFP

Nagy volt a várakozás a Liu fivérekkel kapcsolatban, az amerikaik az egyéni számokban is vártak tőlük érmet. Ez sajnos nem jött össze, de az 5000 méteres váltóban elért győzelem (ami az első magyar aranyérem volt a téli olimpiák történetében) mindenkit kárpótolt. Idézzük is fel a szenzációs döntő pillanatait!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fiúk mellett a magyar női rövidpályás gyorskorisok is villogtak, a váltó negyedik lett, Jászapáti Petra pedig döntőbe jutott, pontot is szerzett. A hírekbe Swaney Elizabeth is bekerült, a magyar színekben induló síelő sok kritikát kapott, miután utolsó helyen zárt a versenyében, trükköt pedig alig mutatott be.

Mellettük Tóth Ivettre is felfigyelt a világ, a 19 éves műkorcsolyázó az AC/DC zenéjére mutatott be gyakorlatot. A csarnok szinte felrobbant, a nézők pedig Ivett bőrszerkós ruhájáért is teljesen odavoltak.