RIPOSTER

Fej­le­mény a pe­dofil ta­ta­bá­nyai hit­ok­tató ügyé­ben: sú­lyos, ami ki­de­rült

A hit­ok­tató ko­ráb­ban már volt bör­tön­ben, mert mo­lesz­tálta ne­velt fiát. Ezek után mégis ta­nít­ha­tott ál­ta­lá­nos is­ko­lás gye­re­ke­ket.
  • Szerző: Ripost

Nem csitul a botrány a molesztálással gyanúsított tatabányai hitoktató körül, aki úgy férkőzhetett általános iskolás gyerekek közelébe, hogy korábban csaknem hét évet töltött börtönben, mert hosszú időn át fajtalankodott hatéves nevelt fiával.

Illusztráció.
Illusztráció.
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors kiderítette, hogy az oktató ezek után miképp kaphatott engedélyt a tanításra. „Az egyes plébániák plébánosai választják ki azon hitoktatókat, akiket mind szakmai, mind pedig erkölcsi szempontból alkalmasnak találnak az oktatási feladat ellátására. Ahhoz, hogy egy hitoktató a Székesfehérvári Egyházmegye területén hitoktatási tevékenységet végezzen, szükséges még a mindenkori megyéspüspök által kiadott hitoktatási engedély” – közölték az érintett egyházmegyétől. A tatabányai plébános pedig korábban azt mondta, hogy nem tudott B. R. előéletéről.

„Csak olyan személyt lehet hitoktatóként alkalmazni, aki erkölcsileg feddhetetlen, amennyiben bárminemű kétely merül fel a keresztény erkölcsiségét illetően, azonnal kivizsgálják az ügyet, alkalmatlanság esetén haladéktalanul visszavonják a hitoktatási engedélyt” – tették hozzá levelükben.

B. R. jelenleg előzetes letartóztatásban van, a hétvégén döntenek a további sorsáról. "Több levelet is küldött már, de még személyesen nem tudtunk beszélni. Azt írta, hogy jól van, de biztos nagyon megviseli ez az egész ügy" – mondta a lapnak néhány napja a hitoktató menyasszonya, aki kiáll mellette.