LELKIZŐ

Exk­lu­zív fotók: Így en­gedte el fér­jét örökre Tahi Tóth László öz­ve­gye

Tahi Tóth László, a le­gen­dás mű­vész ha­lála óta öz­ve­gye min­den éjjel vele ál­mo­dott.

Három hónap kellett ahhoz, hogy férje halála után Kárászy Szilvia rávegye magát egy nagyobb utazásra. A Kossuth-díjas művész özvegyét sógornője és barátai biztatták, menjen velük Nepálba.

Szilvia csak nehezen tudta feldolgozni a veszteséget
Szilvia csak nehezen tudta feldolgozni a veszteséget
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszas rábeszélés után mondott igent, és nem bánta meg. A zongora- és harangművész elhunyt férje ingét viselte odakint, és a színész kispárnáját is magával vitte az utazásra.

"Azért Laci ingeit hordtam, mert így azt éreztem, hogy velem van” – mondta Kárászy Szilvia.

"Közel 90 napja, amióta elvesztettem őt, minden éjjel vele álmodtam, de úgy éreztem, most már muszáj feldolgoznom a történteket és elengednünk egymást. Új életet kell kezdenem, itt a tavasz, jön a nyár, az újrakezdés időszaka. Érdekes, először nem is akartam elmenni Nepálba, de ott olyan mély lelki beavatást kaptam, amelyet nem is reméltem. Laci kispárnáját is magammal vittem, amit végül az utolsó napon abban a szent kolostorban hagytam, ahol négy napot töltöttem. Ennek szimbolikus jelentése van, hogy ne csak én, hanem ő is engedjen el engem. Majd, ha eljön az ideje, újra találkozunk…”

Tahi Tóth László özvegye tíz napot töltött Nepálban családtagokkal és barátokkal, és feltöltődve, megerősödve jött haza.

Ha szeretnél több részletet megtudni az elengedés folyamatáról, elolvashatod a szerdai lapszámában.

Eközben a címlapon