LELKIZŐ

3,5 év után elkészült Sztankay sírköve: De nem lehet felállítani!

Kint jártunk a Farkasréti temetőben, és azt tapasztaltuk: még mindig nem áll Sztankay István sírköve! Megtudtuk a családtól, mi ennek az oka!
  • Szerző: I.D.

Február 14-én lenne 82 éves Sztankay István, a Nemzet Színésze. Három és fél évvel ezelőtt hunyt el, a Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára, azóta sem állítottak neki sírkövet. Még ősszel mondta el az özvegy: azért kell ilyen sok időt várni rá, mert Ázsiából rendelték meg, hosszú a kiszállítási idő.

"Keramikus vagyok, jól ismerem a köveket. Régi vágyam volt egy zöld kő, amit nagyon nehéz megszerezni. Ázsiából kell hozatni, évek óta kerestem, hol lehet hozzájutni. Rendkívül finom tapintású, sima anyag" - mondta még ősszel egy napilapnak Sztankay-Bedők Bea.

Megkerestük a családot, azóta változott-e valamit a helyzet! Mikor kaphat méltó síremléket a színész? A művészlegenda lánya, Orsolya elmondta lapunknak: minden terveik szerint halad!

"A sírkő megérkezett Ázsiából, egyelőre azért nem tudjuk felállítani, mert tél van, és megsüllyedne a sír. Tavasszal viszont elvégzik a munkálatokat" - nyilatkozta a %RIPOST%-nak Sztankay Orsolya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?