HARCÉL

Szo­rul a hurok a ma­gyar szci­en­to­ló­gu­sok körül

In­dul­hat a bün­te­tő­el­já­rás a szci­en­to­ló­gu­sok ellen. Sú­lyos adat­vé­delmi vissza­élé­sek, tit­kos­szol­gá­lati mód­sze­rek, hang­szi­ge­telt val­la­tó­szo­bák a Váci úti szék­ház­ban.
  • Szerző: Ripost

A információi szerint rövidesen megindulhat a büntetőeljárás több magyar szcientológus, sőt maga az egyház ellen is,törvénytelen adatgyűjtés, megfigyelés, engedélyköteles, a személyiség legbelsőbb titkaiba beleavatkozni tudó műszerek tiltott használata miatt. Úgy tudni, hogy hangszigetelt speciális vallatószobákban faggatták a behálózott „híveket”, akikről aztán törvénytelen módon terjedelmes aktákban, fájlokban minden információt összegyűjtöttek és megőriztek.

A felsorolt bűncselekmények miatt sokéves börtönbüntetést is kiszabhatnak a magyar bíróságok…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Világszerte folyik a küzdelem ellenük

Hiába bújnak újabb és újabb ravaszul álcázott egyesületek, hazug kábítószer-elvonó vagy emberi jogi kérdésekkel foglalkozó álcázott szervezetek mögé, a legtöbb ország már átlát a szitán. Magyarországon is körlevelekben figyelmeztetik már azokat az iskolákat, amelyek gyanútlanul beengedik a magukat drogellenes mozgalomnak álcázó szcientológusokat, a Drogmaraton nevű „fedőszervezetet”.

Európa-szerte folyik a harc az egyértelműen destruktív szekta kiszorításért. Párizsban például a büntetőbíróság bűnszövetkezetben elkövetett csalásért ítélte el őket. Pszichológiai nyomást gyakoroltak a behálózott emberekre, tiltott módon használtak lelki nyomásgyakorlásra alkalmas műszaki eszközöket, vagyonszerzés céljából. Hat szcientológust tizennyolc hónaptól két évig terjedő börtönbüntetésre ítéltek csalásért, illetve gyógyszerészet illegális gyakorlásáért. Korábban a francia szcientológusok vezetőjét illegális adatkezelésért és a magánélet megsértéséért ítélték el jogerősen.

Arról, hogy milyen hangszigetelt szcientológus vallatószobák működnek a Váci úton, a keddi Ripost napilapban olvashat,

mint ahogy arról is, hogy az Adatvédelmi Hatóság tavaly decemberben miért szállta meg két alkalommal is a magyar szcientológusok törvénytelenül használt óriási Váci úti székházát.

Eközben a címlapon