LELKIZŐ

Elhunyt pályatársai lelki üdvéért imádkozik mindennap Szikora Róbert

Haláluk után sem felejti el pályatársait Szikora Róbert! Az R-Go frontembere katolikus hite szerint minden nap elmond egy imát elhunyt barátaiért, és azok lelki üdvéért. Hiszi és tudja, hogy ha ezt megteszi, azzal közbenjár értük Istennél, segítve őket abban, hogy a mennyországba kerüljenek.
  • Szerző: Ripost

Jó barátai lelki üdvéért imádkozik Szikora Róbert. Az énekes szerint természetes, hogy hívő emberként a mai napig nem felejti el elhunyt pályatársait, és rendszeresen fohászkodik értük. 

"Én római katolikus vagyok, ebben az egyházban pedig a kezdetektől fogva, már kétezer évvel ezelőtt is teljesen bevett gyakorlat és hitbéli kötelessége volt a hívőknek imádkozni a betegekért, az elhunytakért, a börtönben szenvedőkért. Ezt közbenjárásnak hívják.

Azokért a pályatársaimért, akiket már a Jóisten hazahívott, közben szoktam járni. Nekem ezek az emberek, például Komár Laci, nagyon jó cimboráim voltak, és sok szép történet köt össze bennünket

 - mondta el a %%-nak Szikora Róbert, aki a házának egyik szobájában alakított ki egy emlékhelyet. 

A polcon legkedvesebb pályatársai, többek között Komár László, Cipő, Zámbó Jimmy, Kékes Zoli és Flipper Öcsi fotói láthatóak. Mindennap, amikor az énekes belép ebbe a szobába, elmond egy imát értük.

"Először csak egy-két közös fotó volt kint, majd idővel sajnos, ahogy mentek el a kollégák sorban, úgy gyarapodott a képek száma. Amikor elmegyek otthon mellettük, elmondok egy rövid imát, és azt mondom: Istenem, légy irgalmas a lelkükhöz! Hiszen mi nem tudhatjuk és nem is érthetjük pontosan, hogy milyen a halál utáni tisztítótűz vagy a pokol" - fogalmazott az R-Go frontembere, aki testvéreiként tekint a megkeresztelt embertársaira.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor keresd a %% napilap hétfői számát az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?