HŰHA

Szinte már meg­alázó: Ennyi ma­radt Som Lajos ha­gya­té­ká­ból

Ami­lyen han­gos csa­ládi vi­szály rob­bant ki Som Lajos ha­lála és te­me­tése körül, most olyan csend­ben zá­rult le a ha­gya­téki tár­gya­lás.
  • Szerző: Buster

A Som Lajos temetése körül kirobbant családi viszály az, ami miatt komolyabb csörtére lehetett számítani a zenész hagyatéki tárgyalásán. A két örökös, vagyis Lajos özvegye és lánya elfogadták a jog ide vonatkozó rendelkezését, miszerint a slágerek után járó éves jogdíj rájuk eső részén fele-fele arányban osztoznak. Kerestük Som Lajos édesanyját és lányát is, de egyikük sem kívánt nyilvánosan megszólalni a témában. A zenész egyik szomszédja azonban szívesen mesélt.

"Ez a kis lyuk, amiben Lajos és részlegesen Erzsike is lakott, nem képezte részét az örökségnek, hiszen önkormányzati lakásról van szó. Még az sem biztos, hogy Erzsike használhatja. Lajos után az égvilágon semmi nem maradt néhány rongyon kívül."

EZT OLVASTAD MÁR?
Ami érték, azok a dalai, amik után évente jön valami kis jogdíj, de ez nem akkora összeg, amit érdemes megemlíteni.

"Szomorú, hogy ennyit érnek ezek a művek. Kortól függetlenül mindenki kívülről tudja a Ha volna két életem, vagy a Szállj fel című dalok szövegét…”

- mondta szomorúan Som korábbi szomszédja a napilap pénteki számában, melyből az is kiderül, mennyit is fialnak évente a legendás szerzemények.