BOZÓT

Par­la­ment he­lyett lu­xus­hobbi, megint le­bu­kott egy kép­vi­selő

A re­pü­lési nap­lók­ból pon­to­san ki­de­rül, hogy fon­tos par­la­menti ülé­sek he­lyett is in­kább a mil­li­ókba ke­rülő lu­xus­hob­bit vá­lasz­totta a kép­vi­selő. Szórta a pénzt két kéz­zel.
  • Szerző: Ripost

A repülési naplók adatai szerint 2016 novemberében, amikor az Országgyűlésben a kormány oktatáspolitikájáról vitatkoztak a képviselők, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Győr felett repkedett egy majdnem 50 millió forintos géppel.

Az LMP antikorrupciós szóvivője a borsonline szerint igencsak szeret luxusszenvedélyének hódolni: már korábban kiderült róla, hogy hobbija a repülés. Méregdrága szórakozásáról akkor sem mondott le, amikor közpénzből fizetett képviselőként a Parlamentben kellett volna ülnie.

A repülési naplók adatai szerint 2016 novemberében, amikor az Országgyűlésben a kormány oktatáspolitikájáról vitatkoztak a képviselők, Győr felett repkedett egy majdnem 50 millió forintos géppel. Ráadásul a miniszterelnöknek címzett azonnali kérdések elhangzásakor sem volt ott az ülésteremben.

A politikus akkor is inkább a hobbiját vá­lasztotta, amikor – még önkormányzati képviselőként – Szekszárdon a város költségvetéséről, illetve az óvodai férőhelyekről tárgyalt a testület.

Egy furcsa esetre is fény derült: 2014. szeptember 10-én – papíron – 14 órától majdnem 17 óráig a gödöllői repülőtér környékén vezetett egy kisrepülőt, pedig abban az időpontban a szekszárdi testületi ülésen is ott volt, a jegyzőkönyvek szerint több alkalommal fel is szólalt.

Eközben a címlapon

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért adott meg hamis adatokat a repülési naplóban.

Az állítása szerint szerényen élő Hadházy nem sajnálja a pénzt a szórakozására: volt, hogy egy magyar átlagbérnek megfelelő összeget fizetett ki csak azért, hogy egyetlen egy órát repülhessen az egyik legkorszerűbb kétmotorossal.

Az adatok alapján 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, az azonosított géptípusok és bérleti díjak alapján a méregdrága és környezetszennyező hobbija így körülbelül 17,5 millió forintba került, ebből vehetett volna akár egy családi házat Szekszárdon.

Nemrég az is kiderült Hadházyról, hogy kicsinyes harcot folytat súlyos beteg, kisnyugdíjas szomszédjával, hogy megszerezhesse a lakását...