ÉLETMÓDI

Óriási vihart kavart ez a fotó: Kitört a ducimodellbotrány

Nem aktfotó, és még csak nem is ízléstelen, sőt: diszkréten szexi, profi felvétel. Mégis úgy kiverte a biztosítékot a közönségnél, hogy napokig beszédtéma volt a tévében. Mutatjuk, miről van szó...
címkék:
  • Szerző: JD

Hatalmas botrányt kavart Nagy-Britanniában egy híres női magazin címlapja: ugyanis egy extra túlsúlyos ducimodell szerepelt rajta. Bár egyre nagyobb teret kapnak a túlsúlyos modellek, Tess Holliday fényképe miatt sokan aggályokat fogalmaztak meg. A szigetországban ugyanis rengeteg a túlsúlyos ember, és van, aki attól tart, hogy az ilyen üzenetek hatására kevésbé akarnak majd egészségesen élni. Piers Morgan, a népszerű televíziós műsorvezető ennél sokkal durvábban fogalmazott: azt mondta, a beteges túlsúlyt népszerűsíti a magazin.

Hozzátette, hogy akárcsak az extrém soványság, ez a túlsúly is veszélyes, és mindegy, hogy nőről vagy férfiról van szó, rendkívül egészségtelen. Felelőtlenségnek nevezte, hogy egy nagy divatmagazin címlapján megjelenhetett egy ilyen felvétel – hiszen sok túlsúlyos ember úgy gondolhatja, hogy ezek után semmi szükség arra, hogy küzdjön az egészségéért.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

T E S S (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

 

A beszélgetésen jelen volt a magazin szerkesztője is, aki azt mondta: nem látja ennyire sötétnek a helyzetet, szerinte sokkal nagyobb baj, ha az emberek nem érzik jól magukat a testükben, és emiatt lelki betegek is lehetnek. Ezek a ducimodellek pedig amellett kampányolnak, hogy mindenkinek joga van jól érezni magát a bőrében.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

T E S S (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

A műsorvezetőt azonban nem sikerült meggyőznie, aki azt mondta: a túlsúly népszerűsítésénél mindig elfelejtik megemlíteni az egészségügyi kockázatokat. Szerinte nincs az az orvos, aki erre a külsőre azt mondaná, hogy egészséges.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

T E S S (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

Az ügyben megszólalt a címlapon szereplő Tess Holliday is, és azt mondta, semmiféle üzenete nincs azzal, hogy túlsúlyos: ő egyszerűen így érzi jól magát a bőrében. A vádakra azzal reagált, hogy senkinek nem tartozik elszámolással arról, vajon egészséges-e; hiszen egy sovány modellt senki nem támad, amiért a kulisszák mögött esetleg elszív napi két doboz cigit. Mindenkit biztosított arról, hogy amerikai állampolgárként nem ró terhet a brit egészségügyi rendszerre, szóval akinek nem tetszik a túlsúlya, az tehet neki egy szívességet.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?