SIKK

Na­nushka el­árulta leg­főbb tit­kát, sokan meg­le­pőd­nek a mai napon

A vi­lág­hírű di­vat­ter­vező, Sán­dor Szandra, azaz Na­nushka nagy­vo­nalú show-ja zárja a 2018-as Bu­da­pest Fas­hion We­eket. Ennek ap­ro­pó­ján adott ma dél­előtt exk­lu­zív in­ter­jút la­punk­nak.

Sándor Szandra, a Nanushka márka megalapítójaés kreatív igazgatója a Budapest belvárosában lévő elegáns üzletben fogadta stábunkat.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Odabent amerikai színvonalú az elegancia, letisztult környezetben sorakoznak a kiakasztott és az összehajtogatott ruhák. Találunk is néhány nevezetes darabot, amit biztosan viselt már híres ember, és méghozzá nem is magyar... Annak idején, amikor először hallottunk arról a sajtóban, hogy Nanushka bukkant fel a hollywoodi sztárokon, ez az egész óriási szenzációnak számított. De mára bőven megszokhattuk a jelenséget, hisz azóta

Emma Watson, Dua Lipa, Charlize Theron, Taylor Swift, Angelina Jolie, Uma Thurman és Jennifer Lawrence is eldicsekedett választásával a neten.

- A kívülállók sehogy sem értik, mindez minként lehetséges. Hogy találnak rá a világsztárok épp a Nanushkára, amikor annyiféle minőségi holmit lehet találni a neten?

- Ez valójában nem az én érdemem, hiszen külön stáb foglalkozik a marketinggel, többek közt Amerikában is. A csapatba tartozók  stylistokkal egyeztetnek, ők azok, akik közvetítenek az adott híresség és a cég közt. De ezekről én már sokszor nem is tudok, hisz lehetetlenség mindenre figyelni. A konkrét információ, mely szerint egy sztár ténylegesen viselte valamelyik holminkat, később, az Instagramon látható. Gyakran magam is elcsodálkozom, hogy milyen nagy nevek csapnak le a cuccainkra, és természetesen mindig nagyon örülök. Janet Jackson és Uma Thurman boldoggá tett, Jodi Fosterre pedig, aki hamarosan Nanushka szettben látható egy komoly lap címlapján, nagyon büszke vagyok. 

Fotó: Markovics Gábor

- Ki az, akit szívesen felöltöztetne?

- Hmmm... Cate Blanchettet! Az ő személyisége és művészi teljesítménye nagyon megfogott, maximálisan tudok vele azonosulni. Izgalmas feladat lenne vele dolgozni, talán egyszer ez is valóra válik.

Eközben a címlapon

- Van-e kedvenc divattervezője? Vagy esetleg olyan személy, aki inspirálta önt?

- Talán Maryam Nassir Zadeh, aki maga is saját márkás divatcéget alapított.

- Jellemezné a saját stílusát, milyenek az ön ruhái?

Fotó: Markovics Gábor

- Kényelmesek, ez az első számú szempont. Mivel egy nőnek rengeteg mindent el kell végeznie egy átlagos nap során, fontos, hogy kellemesen érezze magát az öltözékében. Nálunk minden ruha állítható, pántos, kötős vagy csatos, a hátrész pedig igazítható. Szintén a kényelmet szolgálja ruháink anyagminősége, miközben arra is törekszünk, hogy minden darab, ami tőlünk kikerül, tartós legyen, és több szezonon keresztül szolgáljon.

- Rengeteg energiát és időt, az egész életét áldozta a tervezésre, a divatra, az üzletre. 36 évesen nem gondolkodik még családalapításon?

- Dehogynem! Vőlegényemmel, Baldaszti Péterrel - aki egyébként a Nanushka ügyvezető igazgatója - abszolút egyetértünk abban, hogy a következő nagy ügy az életünkben egy kisbaba lesz.

Fotó: Markovics Gábor

Ehhez azonban némiképp tehermentesíteni kell magamat a cég ügyeivel kapcsolatban, már el is kezdtük a csapatbővítést. Nem egyszerű, mert nehezen engedek el olyan feladatokat, amelyeken alapkérdések múlnak, de muszáj kompromisszumot kötnöm magammal. Kisbabát szeretnék, és ez végül mindent felülír.

Fotó: Markovics Gábor

- Most, hogy ennyit utazgat, vajon mi lenne az, amit ruhái mellett szívesen megmutatna belőlünk, magyarokból, Magyarországból a világnak?

- Budapestet, gyönyörű fővárosunkat! Hiszen ez egy csoda! Csak imádni lehet!