RIPOSTER

Mű­bal­hét kre­ál­tak a me­le­gek: zeng a kórus!

Már-már mu­lat­sá­gos, ahogy mond­va­csi­nált ürü­gyet kre­álva be­in­dul a nagy kórus. Min­den al­ka­lom jól jöhet, hogy kö­töz­köd­je­nek...
  • Szerző: RIPOST

Műbalhé, ez a pontos megnevezése annak, amit a melegek, leszbikusok, transzneműek stb. sportegyesülete, az Atlasz most éppen összehozott.Lehetne fejet csóválni, hümmögni, ha nem látszana a görcsös igyekezet:

Balhét kreálni, kötözködni minden- áron.

Melegeknek külön edzőt?

Történt ugyanis, hogy az Atlasz szeretett volna a melegeknek, leszbikusoknak és transzneműeknek egy külön elkülönített úszósávot bérelni a Hegyvidéki Sportcsarnokban, közelebbről  a MOM-uszodában.

Mondhatni a heteroszexuálisokkal nem vegyülve, azokat kirekesztve, külön sávban, sőt kizárólag külön úszásoktatóval szerettek volna úszni.

Működött is volna a dolog, de a melegek ragaszkodtak a külön, saját edzőhöz, amit azonban az uszoda házirendjének 3. pontja érthető biztonsági okok miatt egyértelműen kizár.

Egyetlen biztonságos uszoda a világon nem enged be idegen edzőket, hiszen nem vállalhat értük felelősséget.

A külön úszósávban elkülönülni vágyó melegek azonban ragaszkodtak volna a külön edzőhöz is, amit a szabályok viszont nem tettek lehetővé.

Ürügyet kreáltak

A történet lényegében ennyi, a kutya meg nem különböztette hátrányosan a melegeket, transzneműeket, sőt az úszni vágyó leszbikusokat sem.

De a kórus nyomban beindult.

Eközben a címlapon
Beindultak, gyártani kezdték a propagandaanyagokat, megörültek az újabb ürügynek.
Beindultak, gyártani kezdték a propagandaanyagokat, megörültek az újabb ürügynek.

Hátrányos megkülönböztetés miatt panaszt tettek az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, mondván, hogy nemi identitásuk miatt megtagadták tőlük az uszoda használatát. A hivatal mi mást is tehetett, eljárást indított.

A melegek sportklubja nyomban még egy sajtóközleményt is kiadott, s a kórus a szokásos kotta szerint azonnal rázendített.

Csak az Index vette a fáradságot, hogy egyáltalán megkeresse az uszodát, a többiek, a 444.hu meg a Népszava mindenféle tájékozódás nélkül zengték a melegek "igazát".

Akik egy nagyot csúsztatva abba próbálnak belekapaszkodni, hogy az uszoda először visszaigazolta a megrendelést, csak ezt követően visszakozott.

Persze, hiszen csak később tisztázódott, hogy az oktatást saját edzővel óhajtják, amit ugyebár tiltanak a szigorú biztonsági előírások.

Hogy lett ebből melegek és leszbik hátrányos megkülönböztetése? Épelméjű ember meg nem mondhatja...