RIPOSTER

Ma­gyar ét­ter­mek­ben, men­zá­kon is lehet a mér­ge­zett mi­re­lit­ből

Meg­be­csülni sem lehet, mennyi lisz­té­ria­bak­té­ri­um­mal szennye­zett gyors­fa­gyasz­tott zöld­sé­get kel­lett vissza­hívni, mi­u­tán ki­de­rült, egy bajai üzem­ből valók azok a mi­re­li­tek, me­lyek 9 ember ha­lá­lát okoz­ták. Bár a na­gyobb üz­let­lán­cok már el­tün­tet­ték az érin­tett ter­mé­ke­ket, ét­ter­mek­ben, men­zá­kon még min­dig lehet mér­gező fa­gyasz­tott zöld­ség!
  • Szerző: RIPOST

Sorra vonják vissza a boltok azokat a fagyasztott zöldségeket, melyek a bajai Greenyard gyárában készültek. Ahogy a megírta, az onnan való mirelitek 9 ember halálát és további 42 megbetegedést okozhattak az Európai Unióban.

A Nébih vizsgálata kimutatta, hogy a gyorsfagyasztott zöldségek lisztériabaktériummal fertőzöttek, amik súlyos betegséget, bizonyos esetekben pedig halált okozhatnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elsőként a Penny, majd a Spar, az Aldi, a Lidl, a Tesco, a Metro, az Auchan és a GRoby vonta vissza az érintett termékeit, ám nem tudni, hogy még hány tonna mérgező zöldség lehet a magyar éttermek, kifőzdék és menzák fagyasztóiban!

ILLUSZTRÁCIÓ
ILLUSZTRÁCIÓ

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatóhelyettese szerint egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy mennyi lisztériabaktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldséget kellett visszahívni. A gyártó Greenyard vállalat magyarországi készlete önmagában több ezer tonna volt.

Üresek a fagyasztók a szupermarketekben
Üresek a fagyasztók a szupermarketekben

Ebből kaptak a nagy áruházláncok, amelyek már visszahívták a zöldségeket, ám rengeteg étterem, menza és kifőzde például a Metro áruházból szerzi be nagy tételben az árut, így a mirelit zöldséget is.

Arról jelen pillanatban nincs tudomásunk, hogy az éttermek kaptak volna terméket az érintett üzemtől, de ezt nem lehet kizárni

– reagált a -nak a Nébih.

Eközben a címlapon

A mirelitbotrány további részleteiről a napilap keddi számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!