BOZÓT

Miért nem meri meg­mu­tatni Botka a lu­xus­dzsip for­gal­mi­ját?

Az MSZP po­li­ti­kusa pró­bálja meg­úszni a dzsip­bot­rányt. Ügy­vé­dek mögé bújna.
  • Szerző: RIPOST

Botka László a szocialisták miniszterelnök-jelöltje próbálja "elkenni" a 25 milliós luxusdzsip ügyét.  A kérdés elsősorban az, hogyan trükközött a szegedi polgármester a vagyonnyilatkozatával? Szándékosan csalt, amikor "kifelejtette" a méregdrága autót, vagy más ravasz megoldáshoz folyamodott?

Botkáék dzsipje is ilyen belülről...
Botkáék dzsipje is ilyen belülről...
Botka hamar tisztázhatná magát, ha kiállna a nyilvánosság elé és bemutatná a forgalmit. Egyszerű és gyors módszer, hamar bebizonyosodhatna, hogy neki személy szerint semmi köze a méregdrága Grand Cherokee-hoz. De ő erre nem hajlandó, nem véletlenül.
Botkának a fehér szín tetszett...
Botkának a fehér szín tetszett...

Mert a luxuskocsi tényleg a nevén van. Csakhogy trükkös módon, hogy a vagyonnyilatkozatába ne kelljen beleírnia, üzembentartóként(!) jegyeztette be magát! Így tudta elkerülni, hogy a hirtelen gazdagodást számonkérhessék rajta.

Az MSZP-politikusa, ahelyett, hogy a forgalmi bemutatásával gyorsan tisztázná magát, inkább jogászok mögé bújva perekkel próbálkozik, hogy ez a kellemetlen ügy ne égjen rá végképp.

Csakhogy a bíróság nem mondhatja ki, hogy nincs a nevén az autó, hiszen a kocsi megvásárlásának napjától üzembentartóként ő maga, dr.Botka László van a forgalmiba bejegyezve.

A szegediek jól ismerik a Botka-család luxuskocsiját...
A szegediek jól ismerik a Botka-család luxuskocsiját...

Ezért nem meri bemutatni a forgalmit, hiszen akkor önmagát leplezné le. Kiderülne, hogyan játssza ki egy szocialista politikus a vagyonnyilatkozatról szóló jogszabályokat...

Eközben a címlapon