INSIDER

Meg­szó­lalt a túsz, ez tör­tént 30 per­cig a Nis­san­ban

Ha­tal­mas for­du­lat a Fő­vá­rosi Tör­vény­szék­ről pén­te­ken meg­szö­kött rab ügyé­ben! A Ri­post el­érte annak az ezüst­színű Nis­san X-Trail tí­pusú au­tó­nak a ve­ze­tő­jét, akit Sz. Ká­roly a meg­szö­kése után tú­szul ej­tett. Most a Ri­post­nak exk­lu­zív in­ter­jút adott a férfi arról, hogy mi is tör­tént az ül­dö­zés során az au­tó­ban!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken a Markó utcai Fővárosi Törvényszékről megszökött egy fogoly. Az ítélethirdetést követően megtámadta a bv-őrt, dulakodás közben megszerezte a fegyverét, majd először túszul ejtette a bíróság biztonsági őrét, később a Stollár Béla és a Bihari János utca kereszteződésénél egy arra járó Nissan X-Trail típusú autó 63 éves sofőrjét. Vele vitette magát kifelé a városból. 35 percen keresztül üldözték őket a rendőrök. Amikor a szökött rab kiszállt a Nyírpalota-Szentmihályi út kereszteződésénél és futva menekült, a rendőrök meglőtték. A kórházban megműtötték, túl van az életveszélyen.

Fotó: Police.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A -nak sikerült beszélnie az ezüstszínű Nissant vezető sofőrrel, akit 30 percen keresztül tartott túszként a menekülő rab.

Minden olyan gyorsan történt!

„A fegyveres felém rohant, és a szélvédőmhöz tette a fegyvert. Közben fogta a kilincset, és bepattant mellém az anyósülésre. Le akartam zárni az autót, de nem sikerült. Ha lezárom, elképzelhető, hogy ott és akkor lelő… Gázt pedig nem tudtam adni, hiszen a zebránál üresbe tettem a sebváltót. Egyből levert a víz, amikor a fejemhez tartotta a fegyvert, majd rám parancsolt: Menjünk innen!” Ha szeretnéd megtudni, hogy mit mesélt még a túszul ejtett férfi, akkor keresd a szerdai Ripost napilapot az újságárusoknál!!