INSIDER

Megrázó történet, a súlyosan beteg hétéves Jázmin édesapja fulladt a tóba

Mindent megtett családjáért, súlyos beteg lányáért az az apa, akinek a holttestét vasárnap búvárok találták meg a Szécsény külterületén lévő Sóderbánya-tó fenekén. Szita József kora reggel a faházuktól nem messze lévő stégre ment horgászni, de többé már nem tért haza. A Ripostnak a család számolt be a tragédiáról.
címkék:
  • Szerző: Ripost

- Lehet-e a fájdalmunkat még tovább fokozni?

– kezdte Szita Henrietta a %%-nak.

A borzasztó körülmények között élő Szita családdal sorra történnek a tragédiák. A Rimócon tisztes szegénységben élő házaspárnak először el kellett temetnie elsőszülött gyermeküket, akit a szülőágyon vesztettek el. Beleroppantak, de boldogan fogadták az újabb jövevényt: Jázmint. Hamarosan azonban ismét összefacsarodott a szívük: a kislányról kiderült, hogy súlyos genetikai betegséggel küzd. A gerincvelőből eredő izomsorvadása van, sohasem fog tudni járni. Éjszakánként a saját ágyában is forgatni kell, mivel segítség nélkül nem képes mozgásra. Az orvosoktól megtudták, hogy gyermekük örök szenvedésre van ítélve: a szőke tündérnek élete végéig komoly fájdalmai lesznek. Az édesanyja lelkileg ismét megroppant, de férje biztos támaszként állt mellette. Elhatározták: mindent megtesznek szemük fényéért, és annyi örömet szereznek a kislánynak, amennyit csak lehet. Megható pillanatokban is részük volt: sokan siettek a segítségükre nehéz helyzetükben.

Az immár hétéves Jázmin és édesanyja azonban vasárnap elveszítette a legfőbb támaszt.

Vasárnap délután a Szécsény külterületén lévő Sóderbánya-tó fenekén találták meg a búvárok Józsit…

- számolt be a %%-nak Jázmin keresztanyja. – Van a tónál egy apró faház, amit Jázmin és az apja is imádott. Részletre tudták csak megvásárolni, de sok örömük volt benne: mindig kijártak, teraszt épített rá Józsi, csinosítgatta. Gyakran horgászott a közeli hosszú stégen, az megnyugtatta. Vasárnap is lement a házhoz, hogy folytassa a terasz építését, közben pedig kitette a pecabotokat. Előző este beszélt Henivel, mondta, hogy vasárnap estére otthon lesz.

Reggel fél nyolckor még írt két csodálatos szerelmes üzenetet a feleségének:

”Te vagy a napsugaram, csillagom fénye, az életem szerelme.”

Heni pedig 8 óra környékén hívta őt, de akkor már nem érte utol.

 

A család most nagy bajban van, hiszen elveszítette a kenyérkeresőjét, egyetlen támaszát. Aki szívesen segítene nekik, a Tündérkör Alapítványon keresztül teheti azt:

Pénzadományok, számlaszám: OTP Tündérkör Alapítvány 11738008-20899541
A közleménybe írd be: “Jázminka”.

 

Szeretnéd tudni, hogy Jázmin mit mondott, amikor megtudta, hogy édesapja meghalt? Arra is kíváncsi vagy, hogy Henrietta mit gondol a jövőjükről? Akkor keresd a szerdai %% napilapot az újságárusoknál!

címkék:
És ezeket olvastad már?