INSIDER

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában az utcán

Két nőt is megtámadott egy éjszaka alatt az a férfi, aki Budapest szívében, a Blaha Lujza tértől két sarokra végül meg is erőszakolta egyik áldozatát.
  • Szerző: Ripost

Alig egy utca a különbség a két helyszín között, ahol a férfi sétáló nőkre vadászott. Az első áldozatot a helyiek mentették meg, a másiknak azonban nem volt ilyen szerencséje, őt az utcán erőszakolta meg az elkövető. A tettest elkapta a rendőrség, a bíróság azonban kiengedte, de bűnügyi felügyelet alá került.

 

A helyiek szerint kést is használhatott az erőszakoskodó, aki két nőt is megtámadott múlt szerda este a VIII. kerületben, a Vas utcában.

 Este 10-11 óra között még néztem a tévét, amikor irdatlan kiabálásra lettem figyelmes

– kezdte a %%-nak egy, a környéken élő hölgy.

– A fiatalok gyakran hangoskodnak, ezért először nem gondoltam, hogy baj történhetett. De újra és újra hallottam a vérfagyasztó sikolyt, így kinéztem az utcára, de nem láttam semmi szokatlant. Másnap a szomszédok mesélték, hogy mellettünk, a Gyulai Pál utcánál a járókelők mentettek meg egy nőt, akit meg akart erőszakolni egy 20 év körüli férfi. Biztos voltam benne, hogy ezt az esetet hallottam, de aztán az egyik szomszédasszonyom mesélte: rendőröket látott, akik a térfigyelő kamerákat keresték. A rendőrök azt mondták a lakóknak, hogy a Vas utcában még egy támadás történt, és ott ugyanennek a férfinak végül sikerült az erőszak, ugyanis első zaklatása után, átsétált a túlsó oldalra, ahol elkapott egy nőt és megerőszakolta. Azt mondják, késsel fenyegette meg, ezért tette azt, amit a férfi mondott neki.

 

Ebbe a kapualjba rángatta be áldozatát a férfi a Vas utcában

A %% megkereste a rendőrséget, és megerősítették a szomszédok történetét.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság szexuális erőszak miatt folytat eljárást

– közölte lapunkkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Egy embert aznap este 23.30-kor elfogtak, és gyanúsítottként ki is hallgatták szexuális erőszak kísérlete, és szexuális erőszak elkövetésének gyanúja– vagyis két különböző eset - miatt.

Az illetékes bíróság pénteken elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. A bűnügyi felügyelet egy új, összefoglaló elnevezés, lakhelyelhagyási tilalmat vagy házi őrizetet jelent, vagyis a gyanúsítottat kiengedték, szabadlábon védekezhet.

 

Kampányt indított a megtámadott futónő

Makai Viktória ultramaratonista futónőt október 14-én Budapesten a X. kerületben a Jászberényi úton próbálta megerőszakolni egy férfi. Az elkövető, H. István egy munkahelyi buliról ment haza. Hazafelé meglátta a futónőt, akivel látásból ismerték egymást, és a nyomába eredt. Amikor a nő próbált segítségért kiáltani, befogta a száját, majd többször ököllel arcon ütötte. Megpróbált közösülni vele, ám nem volt merevedése. Végül Viktóriát az érkező férje mentette meg. H. Istvánt letartóztatták. A megtámadott futónő kampányt indított a futó nők biztonsága érdekében.

 

És ezeket olvastad már?