OLDALVONAL

Tíz éve gyil­kol­ták meg Ma­rian Coz­mát, meg­szó­lalt a hős csa­pat­társ

El­telt egy újabb év, ismét Ma­rian Coz­mára em­lé­kez­nek Veszp­rém­ben. A helyi ké­zi­lab­da­csa­pat ko­rábbi román sztár­ját napra pon­to­san 10 éve szúr­ták szí­ven egy szó­ra­ko­zó­hely előtt. Az este hőse csa­pat­társa, Vi­lovszki Uros volt, aki az egyik meg­se­be­sí­tett kézis éle­tét meg tudta men­teni.
címkék:
  • Szerző: PZ

2009. február 8-án tört ki verekedés a veszprémi Patrióta lokálban, ahol a magyar rekordbajnok Veszprém kézilabdázói ünnepeltek. Egy közel tíz főből álló enyingi társaságrossz szemmel nézte a lányok között népszerű sportolókat. Belekötöttek a 211 centiméter magas Marian Cozmába, rugdosták őt, ezért a román légiós a szórakozóhely elé menekült. Kint az utcán egyikük, a börtönbüntetését jelenleg is töltő R. Sándor szíven szúrta a sportolót.

Cozmát mindenki szerette Veszprémben
Cozmát mindenki szerette Veszprémben
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A segítségére siető társak közül Zarko Sesum súlyos fejsérülést szenvedett, Ivan Pesicet pedig vesén szúrták. Az ő életét mentette meg Uros Vilovszki, Cozmán azonban nem tudott segíteni.

Cozma mellett álltam, de nem tudtam megmenteni őt. Pesichez éppen időben értem oda, láttam, hogy megsérült, és átkarolva elvittem a kórházig

– mondta el az estéről Vilovszki Uros a nak.

Fotó: MTI

Vilovszki a mai napig gondol Cozmára

A szerb születésű Vilovszki 2014-ben kapta meg a magyar állampolgárságot. A mai napig gondol egykori jó barátjára, Marian Cozmára. Az azon az estén súlyos sérülést szenvedő társakkal, Sesummal és az egyik veséjét elvesztő Pesiccel azóta is rendszeresen tartja a kapcsolatot.

Életem legnehezebb estéje volt a tíz évvel ezelőtti. A tragédia után nagyon nehéz volt újra a játékra koncentrálni, ez volt az egyik legnehezebb rész. Valahogy azonban ki kell bírni és továbbmenni, nincs más megoldás

– emlékezett vissza Vilovszki.

Vilovszki (labdával) 2017-ben mutatkozott be a magyar válogatottban
Vilovszki (labdával) 2017-ben mutatkozott be a magyar válogatottban
Fotó: MTI

Pénteken megemlékeznek Cozmára a Veszprém Aréna előtt

A Veszprém csapata a várossal és a szurkolói egyesülettel együttműködve ma Marian Cozma, Veszprém Aréna előtt helyet kapó szobránál tart megemlékezést a szomorú évforduló alkalmából. Az eseményen természetesen ott lesz a jelenleg Gyöngyösön kézilabdázó Vilovszki is.

Eközben a címlapon
Minden egyes nap gondolok rá, nagyon rossz érzés, hogy már nincs köztünk. Sosem fogom elfelejteni

– mondta el szomorúan Vilovszki.

címkék: