TÜZELŐÁLLÁS

Ki­osz­tot­tuk Marco Rossi bi­zo­nyít­vá­nyát, van miben fej­lőd­nie

A ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott szö­vet­ségi ka­pi­tá­nya, Marco Rossi köz­meg­elé­ge­désre tel­je­sí­tett a Nem­ze­tek Li­gá­já­ban.
  • Szerző: mv

Marco Rossinak nem jutottak felkészülési mérkőzések, azonnal tétmeccsen irányította a magyar labdarúgó-válogatottat. A "mély víz" ellenére az olasz szakember közmegelégedésre teljesített a Nemzetek Ligája-találkozókon, a rendhagyó módon értékelte a munkáját.

Marco Rossi átformálta a magyar válogatottat
Marco Rossi átformálta a magyar válogatottat
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szorgalom 5

Júniusi beiktatását követően sorra járta a meccseket, folyamatosan jegyzetelt azokról a játékosokról, akikkel végül nekivágott a Nemzetek Ligájának. Elszánt és lelkiismeretes, büszke arra, hogy a magyar válogatott irányíthatja. Szorgalmáról annyit, nemrégiben arra a panaszkodott, hogy fogalma sincs, miként fogja kibírni igazi munka nélkül a következő válogatott meccsig.  

Magatartás 3

Sportszerűtlen viselkedést tanúsított a görögök elleni athéni meccsen - írják Marco Rossiról, ami bizony csúnya pacaként éktelenkedik a kapitány ellenőrző könyvében. Eltiltással sújtották, az észtek ellen nem ülhetett le a kispadra. Az érzelmei olykor túlzottan elragadják őt a meccseken, jövőre higgadtabb magatartást várunk tőle.

Eredmények 4

A második helyre kormányozta a válogatottat a Nemzetek Ligája csoportjában. Ez azt jelenti, hogy maradt esély a rájátszásba jutásra, vagyis a közepesnél jobb osztályzatot érdemel. A hazai meccseket hibátlan mérleggel hozta, Budapesten nem volt ellenfelünk, idegenben viszont csak Észtországban szereztünk pontot.  

Újítás 5

Volt bőven. Kleinheisler Lászlót egy sorral hátrébb rendelte, beépítette a válogatottba Willi Orbánt, és Kovács István valamint Kalmár Zsolt is alapember lett nála. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Dzsudzsák Balázs helyén "feltalálta" Sallai Rolandot, akkor jár a csillagos ötös, alaposan átformálta a válogatottat.

Kommunikáció 4

Nem beszél mellé, általában az történik, amit ígér. Ezt leginkább Dzsudzsák Balázs példája igazolja, hiszen Rossi előre megmondta, hogy kihagyja őt a válogatottból, ha nem lesz csapata. Az észtek elleni döntetlen után azt mondta, néhány játékosa hozzáállása nem volt megfelelő. Mérgelődött, de végül nem lett következménye a dolgoknak, és ezzel egy érdemjeggyel rontott az osztályzatán.

Eközben a címlapon