SZTÁRDZSÚSZ

Ma­gyar sztá­rok dön­töt­ték el, me­lyik nor­vég éne­kes megy az Eu­ro­ví­zi­óra!

Mol­nár Fe­renc Ca­ra­mel és A Dal ta­va­lyi győz­tese, Fred­die is Os­lóba uta­zott a meg­mé­ret­te­tésre.

Hétfőn a Petőfi Rádió reggeli műsorának vendége volt Freddie. Az énekes Oslóból a norvég nemzeti dalválasztó show-ról érkezett haza. Ő tolmácsolta ugyanis a Duna Televízió szakmai zsűrijének pontjait a Melodi Grand Prix 2017 döntőjében. A norvég dalválasztó érdekessége, hogy meghívásos alapon más országok szakmai zsűrijei is pontozzák a műveket, idén Magyarországon kívül többek között Málta, Svédország, Ausztria és Németország is szavazott.

EZT OLVASTAD MÁR?
A norvég műsor sajátossága a nemzetközi zsűri. Attól féltem, hogy tíz ország tíz felé fog szavazni, de hasonlóan gondolkodtak a különböző országok ítészei

- mondta az énekes a Talpra magyarban, aki azt is elárulta, hogy a norvég műsorvezetők magyarul köszöntek neki, ő mégsem értett a szavaikból semmit.

"Fogalmam sem volt, hogy mit próbáltak mondani. Megkértem őket, hogy az adás alatt maradjunk inkább az angol köszöntésnél” - mondta Freddie a Talpra magyarban, aki hozzátette, nagyon várja a versenyt.

Galéria - Kattints!
Galéria - Kattints!

"A JOWST - Grab The Moment című száma képviseli majd Norvégiát Kijevben. Egy kellemes, egyáltalán nem megosztó dal nyerte a válogatót. Külön öröm, hogy a magyar zsűri favoritja kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől is. Izgalmas lesz a kijevi Eurovíziós Dalfesztivál, már csak amiatt is, mert Rátonyi Kriszta mellett szakkommentátorként veszek részt a versenyen. Így olyan kulisszatitkokat tudok majd megosztani a kedves nézőkkel, amiket csak a fellépők élnek át. A versennyel kapcsolatban nem mernék tanácsot adni Pápai Jocinak, de a tapasztalataimat szívesen megosztom vele, ha kéri.

Egyébként nem kell őt félteni, ha olyan remekül énekel kint is, mint A Dalban, akkor nem lesz baj.

– mondta Freddie, aki szerint egyáltalán nem hátrány, hogy Joci dala, az Origo magyarul fog szólni.

A magyar szakmai zsűri tagja volt Caramel is, aki alig állt fel A Dal zsűriasztala mögül, újabb kihívással találta szembe magát. Ő is részt vett a norvég válogató dalainak pontozásában.

Eközben a címlapon

„Érdekes volt belelátni abba, hogy a norvégok milyen dalokat neveztek a saját nemzeti válogatójukba. Ahogy azt a skandináv popzenétől elvárhatjuk, rendkívül sok színvonalas alkotást hallottunk, de a JOWST dala ezek közül is kiemelkedett” – mondta Caramel.