tóth gabi
Magyar virtus: igen! Mert tüzesek vagyunk, akkor is, ha evésrõl van szó! Csípõs szószunk mindent visz, világbajnok lett Amerikában!
Először indult magyar termék a világ legjobb csiliszószainak megmérettetésén, és mindjárt első helyezést ért el. A Louisiana államban megrendezett eseményen 14 országból 284 termékkel 109 gyártó indult.
A Spirit of Attila a Hot sauce/Hot csoportban szerezte meg a legjobbnak járó helyet, ezen a kategórián kívül csak kettő volt, amelyben erősebb termékek indultak - idézte Diczkó Lászlót, a Chili Hungaria Manufaktúra vezetőjét az MTI.
A legnépesebb kategóriában álltunk rajthoz, harminc körüli induló volt. A verseny történetében eddig mindig amerikaiak győztek.
Idén más államok is bekerültek az élmezőnybe, de kategóriát nyerni csak nekünk sikerült - mondta el Diczkó László, majd hozzátette: világversenyen is elsőként indultak magyar gyártóként csípős termékkel.
A Spirit of Attila a manufaktúra vezető terméke, bár nem ez a legerősebb, de ez a legkedveltebb mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében. Kétféle paprikából készül: a „szellem csili”-ből és egy „dorset naga” nevű paprikából. Erejét tekintve mindkettő volt már Guinness-rekorder. Az ezeknél erősebb fajtákból készült szószok kerülnek az X-Hot kategóriába.
A legerősebb, Ultra Hot csoportban európai termék nem is indulhat, mert az Európai Unió nem engedélyezi az erős ízért felelős kapszaicin hozzáadását az élelmiszerekhez. Diczkó Lászlót viszont nem zavarja a korlátozás, szerinte a természet épp elég lehetőséget ad az ínyenc szószokhoz. Diczkó összesen 40 féle paprikát termeszt.