RIPOSTER

Au­tó­buszba ro­hant gép­ko­csi­já­val egy za­var­tan vi­sel­kedő ittas ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

Az il­lető bár dip­lo­mata rend­számú ko­csi­val köz­le­ke­dett nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.
  • Szerző: Ripost

A információi szerint vasárnap hajnalban, 4 óra után nem sokkal a főváros 12. kerületében,  a Márvány utca és az Alkotás út kereszteződésében egy budapesti ukrán diplomata által vezetett diplomáciai rendszámú gépkocsi egy szabályosan közlekedő autóbuszba rohant.

EZT OLVASTAD MÁR?
Az ukrán követségi rendszámot viselő Toyota RAV hátulról és részben oldalról hajtott bele a szabályosan közlekedő autóbuszba.

A balesetet követően rendőri intézkedésre került sor. A balesetet   okozó férfi a helyszínre érkező rendőrökkel nem kívánt együttműködni, mentességét igazolni nem tudta, ugyanakkor a szondát nem volt hajlandó megfújni.

Mivel a baleset helyszínén információink szerint "zavartan viselkedett", a baleseti járőr a kórházba szállítás mellett döntött. A férfit a Szent János kórház megfelelő osztályára vitték, az összetört diplomata rendszámú gépkocsit  pedig a budapesti rendőr-főkapitányság járműtároló telepére szállították.

A balesetet okozó, de magát megfelelően igazolni nem tudó ukrán férfi személyazonosságának és diplomáciai mentességének kérdését, mivel nem működött együtt a hatóságokkal,  a rendőrségi adatbázisból később sikerült csak tisztázni. Kiderült, hogy a magát hitelt érdemlően igazolni és szondát fújni nem akaró, súlyosan zavart viselkedést tanúsító férfi az ukrán követség külgazdasági attaséja.