FÜLES

Bot­rány, ez lesz a le­gen­dás Klapka Üz­let­ház he­lyén

Az örö­kö­sök már he­tek­kel ez­előtt meg­sza­ba­dul­tak a Klapka-bi­ro­da­lom ék­kö­vé­nek szá­mító Vám­ház kör­úti üz­let­től.
  • Szerző: Buster

Ha valaki Klapka Györgynek azt mondta volna életében, hogy a legendás Vámház körút 9. alatt a halála után egy kínai üzlet nyitja meg kapuit, majdnem biztos, hogy felkapta volna az íróasztalán a mindig mértani pontossággal elhelyezett papírvágó kést és egészen a Duna-partig kergette volna az illetőt.

Fotó: Szabolcs László

Pedig ez a rémálom rövidesen valósággá válhat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Markovics Gábor

A megtudta: a héten végleg bezár a Klapka Üzletház, és a helyén egy kínai áruház nyílik. Ottjártunkkor az „Aranyember” hagyatékának maradéka még ott árválkodik a kopár üzlethelyiségben, de már csak fillérekért mérik az egykor szebb napokat látott festményeket és antik használati tárgyakat. Tulajdonképpen már csak a kínai kereskedő jóindulatára van bízva, hogy melyik nap kerül le végleg a homlokzatról az éppen negyed évszázada díszelgő Klapka cégér…

Hogy milyen kincseket rejt az üzletház és mi miket vettünk meg szinte ingyen, arról részletesen olvashatsz a napilap keddi számában.