TÜZELŐÁLLÁS

Király Gábor a hangfelvételben bízik, tagadja az anyázást

Kiállítással végződött a Haladás kapusának, Király Gábor reklamálása a Ferencváros elleni bajnoki labdarúgó-meccsen.
  • Szerző: mv

Sokáig gól nélküli döntetlenre állt a Ferencváros-Haladás meccs az OTP Bank Liga 25. fordulójában, ám a 70. percben két olyan esemény is történt, ami döntően befolyásolta a végeredményt.

Előbb Lovrencsics Gergő távoli lövése a szombathelyi kapuba vágódott, majd a gól ellen hevesen tiltakozó Király Gábort kiállították. A szombathelyi kapus szerint lesállás előzte meg a Fradi gólját, ám hiába reklamált, Karakó Ferenc játékvezető megadta a találatot, mert úgy vélte, a leshelyzetben mozgó ferencvárosiak nem zavarták Királyt. Sőt, a bíró két sárga lappal kiállította a rutinos hálóőrt.

A %% információja szerint Karakó azt írta a jegyzőkönyvbe, hogy Király az édesanyját szidalmazta, és ezért küldte le őt a pályáról. Eközben a Haladás hálóőre tagadja a trágár szavakat.

"Teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat, én már kinőttem abból a korból - mondta Király a Haladás honlapjának. - Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza. Újra mondta, hogy menjek innen, mire megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot."

Karakó játékvezető mikrofonos fejhallgatót viselt, ami rögzítette kettejük párbeszédét. Információink szerint a Haladás kikéri a hanganyagot, és ezzel bizonyítaná Király Gábor igazát. A mérkőzést a Ferencváros 2-0-ra megnyerte.

És ezeket olvastad már?