RIPOSTER

Ki­men­tet­tek egy szom­bat­he­lyi kis­lányt a Kék Bálna-őrü­let­ből

Már a 15. szin­tig ju­tott egy he­te­di­kes kis­lány az Orosz­or­szág­ból in­dult, in­ter­ne­ten ter­jedő ön­gyil­kos ki­hí­vás "já­ték­ban", ami­kor a di­ák­tár­sai ész­re­vet­ték, hogy vag­dossa magát. Az is­kola fel­hívta a szü­lők és a di­á­kok fi­gyel­mét a ve­szélyre.

Egy aggódó olvasónk kereste fel a -ot a Kék Bálna-őrülettel kapcsolatban: az egyik tanítványától tudja, hogy annak osztálytársa is a „játékosok” között van. Mint arról lapunk többször beszámolt: egy internetes portálon különböző feladatokat adnak a jelentkezőnek, lelki nyomás alatt tartva, és az utolsó „feladat” az öngyilkosság. A játéknak már magyar fiatalok is áldozatául estek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Éppen a egyik cikke volt az asztalomon, amikor korrepetáltam a kislányt

– mesélte lapunknak a szombathelyi tanítónő.

ILLUSZTRÁCIÓ
ILLUSZTRÁCIÓ
Rámutatott az újságra és elmesélte, hogy az iskolájában az egyik diákot meg kellett menteni, ugyanis öncsonkítást végzett: vágások voltak a kezén.

Kiderült, hogy részt vesz a Kék Bálnában, a közösségi oldalon kapja a feladatokat. Állítólag a lány a tizenötödik szintig jutott, de szerencsére időben meg tudták állítani, kimentették a veszélyes „játékból”.

A tanítónő úgy tudja: a kislányt egyedül neveli az édesanyja, és kevés időt tud vele tölteni, mivel pékségben dolgozik, napközben alszik.

A természetesen megkereste az érintett általános iskolát, ám hivatalosan nem nyilatkoztak. Egy neve elhallgatását kérő pedagógus elárulta: többször beszéltek az eset után osztályfőnöki órán a Kék Bálna veszélyeiről, felhívták a szülők figyelmét az interneten terjedő őrületre, a helyi rendőrség pedig előadást tartott a témáról az iskolában.