OLDALVONAL

Kiborult a bili! 30 milliárd forintos csalás a futballban!

Korrupció gyanújával letartóztatták a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hat magas beosztású tisztségviselőjét.
  • Szerző: Ripost

A svájci ügyészség szerint hat FIFA-tisztségviselő a kilencvenes évektől több mint 100 millió dollár (azaz közel 30 milliárd Ft) értékben fogadott el kenőpénzt sporttal foglalkozó média- és értékesítési cégektől. Cserébe megkapták különböző egyesült államokbeli és latin-amerikai tornák média- és értékesítési jogait – számolt be az esetről a BBC.

A zürichi Baur au Lac luxusszállodában történt a „rajtaütés”, ugyanis a svájci fővárosban gyülekeznek a FIFA vezetői a pénteki kongresszusra. A BBC egyik tudósítója szemtanúja volt az esetnek.

Éppen reggeliztem, szerintem a rendőrök ezzel ébresztették a FIFA tagjait. A két elnökjelölt, Joseph Blatter és Ali bin al-Husszein nincs az érintettek között.

A FIFA kezdeményezte a vizsgálatot

Walter de Gregorio, a FIFA szóvivője szerdán délelőtt sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a szövetség november 18-án maga kezdeményezte a vizsgálatot.

Teljes mértékben együtt működünk a hatóságokkal. Nehéz időszak, de örülünk annak, hogy megkezdődött a folyamat. Neveket nem mondhatok.

Ha a gyanúsítottak beleegyeznek a kiadatásba, azonnal átadhatják őket az amerikai hatóságoknak. Ellenkező esetben kiadatási kérvényre lesz szükség. A tengerentúlon csalással, zsarolással és pénzmosással is gyanúsítják őket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?