RIPOSTER

Káosz van, ma estig olcsóbb egy csomó magyar vonat, de senki nem örül

Van, ahol 2 órát is késnek a vonatok mûszaki hiba miatt a székesfehérvári és a balatoni vasútvonalakon. Amíg tart az üzemzavar, nem kell helyjegyet és gyorsvonati pótjegyet venni rájuk.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Műszaki hiba miatt jelentős késésekre kell számítani a székesfehérvári és a balatoni vasútvonalakon - közölte a Mávinform. A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a szerelvényeket felármentesen lehet igénybe venni.


 Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Kelenföld és Tárnok között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében pedig 60-120 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok.

A torlódások elkerülése érdekében egyes járatokat nem indítanak el, Székesfehérvárnál és Szabadbattyánnál összekapcsolnak vonatokat, illetve az utasokat átszállítják.
   Egyelőre nem tudni, hogy mikor állhat vissza a menetrend szerinti közlekedés a vonalakon.
    A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca között közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, azaz nem kell megváltani a hely- és/vagy pótjegyet. A pót- és helyjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el a helyjegyes járatokon, az előzetesen megváltott pót- és helyjegyek a vonatokra továbbra is érvényesek.

címkék:
És ezeket olvastad már?