SZTÁRDZSÚSZ

A há­ború foly­ta­tó­dik: Pin­tér Tibor vissza­szólt Jimmy öz­ve­gyé­nek

A ren­dező egy hét­tel a pre­mier után re­a­gált Edit asszony kri­ti­ká­jára.
  • Szerző: Angie

Pintér Tibor egyszerűen képtelen felfogni, hogy a Király özvegye miért érzi becsületsértésnek a Jimmy-musicalt. Pintér azt állítja: mindenki jobban járt azzal, hogy a darabba nem írta bele teljes valóságában mindazt, ahogyan Zámbó Jimmy élt.

Pintér Tibor vállalja a véleményét
Pintér Tibor vállalja a véleményét
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Minden csak a szexről és a piáról szólt” - ezt kifogásolta egy hete Edit asszony, aki a Jimmy-musical bemutatója után kikelt magából, becsületsértőnek találta a darabot. Az özvegy úgy érzete, a musical szerzője és főszereplője megboldogult férje nőügyeire, nagyvilági életére hegyezte ki a darabot. Úgy tudjuk, Edit asszony több helyen is kifogással élt, és a bemutató helyszínén is hangot adott felháborodásának.

Edit asszony arcára volt írva a véleménye
Edit asszony arcára volt írva a véleménye

"Edit asszonynak nem tetszett, hogy a darab leginkább Jimmy nőügyeit mutatta be. Minden a szex köré épült. Csak az derült ki Jimmyről, hogy szerette a nőket, az italt, és hogy mindezek ellenére a halála után a mennybe jutott. Az özvegy hangot is adott dühének. Mindvégig vele volt a párja, ő nyugtatta”

– számolt be a darab bemutatóján lapunknak egy néző. Egy másik napilap is ugyanerről számolt be címlapján. Egy héttel a premier után azonban a -nak sikerült megszólaltatni Pintér Tibort arról, mit szól Edit asszony kritikájához.

Akinek ez a darab azt üzeni, hogy Jimmy alkoholista volt, és csak nőzött, az elég butus

– kezdte Tibor.

"Nem baj, ha  Edit megsértődött, csak mert róla róla kevesebbet szólt a fáma. De mit írhattam volna többet róla? Nem értem, hogy mi a problémája, hiszen ha valóban Jimmy életét írtam volna le, ennél sokkal keményebben kellett volna ábrázolnom őt, amit nem szerettem volna" - tette hozzá.

Eközben a címlapon

Ha kíváncsi vagy Tenya bővebb válaszára, keresd a pénteki lapszámát!