POLITIK

Je­lent­kez­zen, aki le­fo­tózta a szö­kött rabot futás köz­ben!

Per­sze csak akkor, ha ez a kép va­lódi. Ál­lí­tó­lag egy já­ró­kelő kapta le a bör­tön­őrök elől sza­ladó Zvezd­ovics Krisz­ti­ánt.

A rab a győri bíróság udvaráról szökött meg kedden. A fénykép lázban tartja az internetet, miközben a 33 éves férfit továbbra sem sikerült elfogni.

Ez a kép állítólag a szökött rabot ábrázolja, miközben menekül a győri Petőfi-hídon.
Ez a kép állítólag a szökött rabot ábrázolja, miközben menekül a győri Petőfi-hídon.
Fotó: Facebook

Zvezdovics Krisztiánt kedden egy másik ügyben hallgatták ki tanúként. A tárgyalás után a bíróság udvarán várakozott vezetőszáron és bilincsben az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra. Az egyik pillanatban a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd átbújt az éppen lezáródó sorompó alatt, és kiszaladt az épület udvaráról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ez a fotó viszont már biztosan valódi, a rendőrség még keresi a rabot.
Ez a fotó viszont már biztosan valódi, a rendőrség még keresi a rabot.
Fotó: Police.hu

Kirúgták a börtönőrt

Úgy tudjuk, hogy az őr éppen cigarettázott, a figyelmetlenségét használta kiaz elítélt. A BvOP azonnal teljes körű vizsgálatba kezdett. Annyit közöltek az esetről, hogy elsődlegesen megállapították: felmerült az előállítást végző BV-őr felelőssége.

- A BvOP a fegyelmi eljárás lefolytatását magához vonta, a parancsnok pedig azonnali hatállyal felfüggesztette az előállításban részt vevő alkalmazottat és a megyei BV-intézet biztonsági osztályvezetőjét – mondta Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője.

Fotó: Sulyok László

Drukkolnak a barátai 

Zvezdovics Krisztián több ismerőse is szurkol a kedden megszökött rabnak, hogy el tudjon bújni a rendőrök elől. A "Gipszes" becenéven emlegetett férfi barátai szerint Krisztián egyáltalán nem közveszélyes. "Hajrá, gipszes, egy állat vagy! Mindenhol úgy írnak róla, mint valami pszichopatáról, pedig nem az" - írta a 33 éves férfi egyik ismerőse, aki azt is elárulta, hogy egy korábbi fegyveres rablás miatt ítélték börtönre abarátját. "Sajnálom Krisztiánt, hogy ezt választotta. A gyárvárosi benzinkutat akarta kirabolni" - számolt be az előzményekről János. A megtudta, hogy Zvezdovics Krisztiánt jogerősen 12 év börtönre ítélték több más bűncselekmény miatt, a sopronkőhidai fegyházba zárták, most is ott lenne a helye. Aki tud róla, értesítse a 112-t!

Eközben a címlapon