LELKIZŐ

Így halt meg Ha­ran­gozó Teri! Az orvos ki­tá­lalt!

72 éves ko­rá­ban, kedd este hunyt el az éne­kesnő, aki­nek a hírek sze­rint sú­lyos szö­vőd­mé­nyek okoz­ták a ha­lá­lát: 40 éve he­lyez­ték be mell­im­plan­tá­tu­mait, me­lyek­ből szi­vár­gott a szil­ikon. Az orvos a Ri­post­nak el­mondta, ho­gyan gyen­gült le Te­rike szer­ve­zete.
  • Szerző: B.M.

A hetvenes években, amerikai férje segítségével váltotta valóra nagy álmát: formásabb, nagyobb idomokat kapott egy Los Angeles-i plasztikai sebészeten. Akkoriban ráadásul nem volt még olyan fejlett az orvostudomány, mint manapság: kezdetleges minőségű szilikon implantátumokat ültettek be neki. Úgy tudni, pénz hiányában azóta sem tudta lecseréltetni ezeket...

A megkeresett egy orvost, aki elmondta, hogy vezethetett ez a probléma Terike halálához.

"Mindegyik típusú implantátumnak van egy bizonyos szavatossági ideje. Olyan fajta viszont nem létezik, amelyikért 40 évig garanciát vállalnának az orvosok. A művésznőnek már biztosan ki kellett volna cseréltetni őket! A TB azonban nem támogatja az elhasználódott implantátumok kioperálását, illetve az újak behelyezését. Így ez is újabb költségeket jelent a páciensnek" - kezdte a -nak dr. Bense Tamás orvos, aki szerint rendkívül veszélyes, ha nem történik meg időben a csere, mint ahogy Harangozó Terinél sem.

Ilyenkor szivárgás, majd szepszis, azaz vérmérgezés léphet fel. Ebben az esetben azonnali műtéti feltárás szükséges. Ráadásul, mint minden beavatkozásnak, ennek is vannak bőven kockázatai. Előfordul, hogy az altatásból nem ébred fel a beteg, vagy esetleg kómába esik

- mondta a szakember. Valószínűleg az idős énekesnő szervezete már nem bírta a megpróbáltatásokat, a műtét hatalmas megterhelést jelentett.