INSIDER

Így fogták el a gyáli pénzszállító autó kifosztóját - Videó

Könyörtelenül lecsapott a hatóság arra a férfira, aki kirámolt egy gyáli pénzszállító autót. Saját rejtekhelyén fogták el és tartóztatták le.
  • Szerző: Ripost

Ahogy a %% elsőként beszámolt róla: a rendőrség elfogta a három hete bujkáló, 26 éves Ó.T.-t, aki kifosztott egy pénzszállító autót augusztus 11-én Gyálon. A férfi már egy ideje az egyik XVIII. kerületi pénzszállító cégnél dolgozott, így szinte mindenre rálátása volt. Minden apró részletre figyelt. Tudta, hogy mikor, hová, mennyi pénzt szállítanak a különlegesen átalakított pénzszállító autókkal, így tudta, mikor léphet akcióba.

 

Ó. T. augusztus 10-ét választotta ki a megfelelő napnak, hogy kifossza az általa vezetett furgont. Az elsődleges információk szerint 50 millió forintot rabolt el, ám a police.hu az elfogása után azt közölte: 73 millió forintot rejtett az autó. A két méter magas rabló a telephelyről Gyálra autózott, ahol a Kacsóh Pongrác és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésétől nem messze, egy erdős részen hagyta a pénzszállítót, de előbb kivette belőle a milliókat rejtő pénzszállító kazettát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A háromhetes nyomozás során a rendőrség eljutott a férfi Dunakeszin lévő rejtekhelyére, ahol augusztus 30-án este a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével elfogták.

 Ó. T.-t sikkasztás alapos gyanújával vették őrizetbe, gyanúsítotti kihallgatása a rendőrség közlése szerint folyamatban van.