ÚTISÚGÓ

Idén is ide uta­zunk a leg­töb­ben

2019-ben a ma­gya­rok több­sége ter­vez nya­ra­lást, a kül­földi úti célok közül a leg­ked­vel­teb­bek a me­di­ter­rán or­szá­gok, a bel­föl­diek közül pedig újra ez a víz kö­zeli régió a leg­nép­sze­rűbb.
címkék:

Étkezéskor a nagy adagokat szeretjük

A legtöbben most is július második felében mennek nyaralni és a célpont idén is a leginkább a Balaton – derül ki egy, a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból.

A szállodaválasztásnál a kirándulási lehetőségek, a barátságos kiszolgálás, a bőséges és egészséges ételkínálat, valamint a többgenerációs programlehetőségek bizonyulnak a legfontosabb szempontoknak.

A magyarok közül a legtöbben évente egyszer mennek pihenni, de szép számmal vannak olyanok, akiknekévente több alkalommal is van erre lehetőségük.

Idén is a Balaton a sláger

A magyarok többsége idén is elutazik nyaralni, a legtöbben kizárólag belföldi célpontot választottak és csak 26 százalékuk jelölt meg külföldi desztinációt (négy százalék külföldre és belföldre egyaránt elutazik).

Itthon a Balaton a legnépszerűbb régió, a megkérdezettek 21 százaléka válaszolta, hogy ide megy kikapcsolódni. Ezt követi, jóval leszakadva a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és a Dél-Dunántúl.

Eközben a címlapon
Balatonföldvár
Balatonföldvár

A legtöbben július második felében és augusztus elején mennek nyaralni

A kutatások alapján idén is – igazodva az iskolai szünethez – július második és augusztus első felében tetőzik majd a nyaralószezon Magyarországon.

címkék: