NÍNÓ

Hi­he­tet­len rész­le­tek: így ölte meg apját a ma­gyar ti­ni­lány apák nap­ján

El­ké­pesztő rész­le­tek de­rül­tek ki a gal­ga­hé­vízi csa­ládi tra­gé­di­á­ról. Saját ap­jába már­totta a kést egy 13 éves kis­lány. Z. Betti az édes­any­ját és a báty­ját védte, akikre kés­sel tá­madt a fel­dü­hö­dött férfi. A tini szin­tén kést ra­ga­dott, és há­tul­ról le­súj­tott. Éppen apák nap­ján... A csa­ládfő meg­halt, Betti báty­ját pedig kór­házba szál­lí­tot­ták.

Régóta veszekedésektől volt hangos a Z. család galgahévízi albérlete. Vasárnap óta mindenki a szörnyűségről beszél a Pest megyei településen. A szomszédok nehezen akartak szóba elegyedni munkatársainkkal. Aki megszólalt, rögtön azt kérte, hogy ne fotózzuk. 

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiderült, hogy a helyiek mindig is tartottak az erőszakos családfőtől, Csabától,  ám a család többi tagját, a 18 éves Dávidot, a 13 éves Bettit és az édesanyjukat, Ildikót kedvelik, őket jó embereknek tartják. A megérzéseik beigazolódtak: vasárnap egészen a késelésig és a gyilkosságig fajult közöttük a vita.

Már a boltnál balhézni kezdett az apa

Az erőszakosságáról és alkoholbetegségéről hírhedt Z. Csaba vasárnap délelőtt elment a bolthoz, ahol Dávid fia dolgozik, és már ott balhézni kezdett. Hazaérve pedig a párjára, Ildikóra támadt. Egy rokonuk azt mondta a -nak, hogy féltékeny volt az asszonyra, emiatt sokat veszekedtek.

Amikor látta, hogy bántják, Dávid próbálta megvédeni az anyját, ekkor az apja hasba szúrta őt. A heves indulatok közepette a kis Betti is kést ragadott, s hogy imádott bátyját és anyját védje, hátba szúrta az apját.Az 54 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A 18 éves fiút kórházba vitték, a 48 éves nőt pedig ellátták a mentőszolgálat munkatársai. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja” – tudta meg a András Tamástól, a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóreferensétől.

Eközben a címlapon

Sejteni lehetett, hogy tragédia lesz a vége

A gyilkosság másnapján egész Galgahévíz a történtekről beszélt. Bár a családot közelebbről kevesen ismerik, mindenki együtt érez a bántalmazott anyukával és a gyermekekkel.Erdélyből költöztek először Turára, majd ide Galgahévízre, a régi kocsma feletti lakásba. Sokszor idáig hallatszott a veszekedés. Az apa durva volt, sokat ivott. Sejteni lehetett, hogy előbb vagy utóbb tragédia történik” – mondta el az egyik szomszéd.

Dávidot nyolc órán keresztül műtötték a kórházban, úgy tudjuk, a beavatkozás sikeres volt, és már jól van. Édesanyja és a testvérei már be is mehettek meglátogatni. A rendőrök nem vették őrizetbe Bettit, szabadlábon védekezhet.

Kérdéses még, hogy mi lesz az eset következménye: lesújt-e Bettire a törvény, s ha igen, milyen erővel? Illetve milyen nyomokat hagy majd az apagyilkosság a kamasz lány lelkében. Szakértőink véleményét és a további részleteket megtalálod a keddi Ripost napilapban! Keresd az újságárusoknál!