NÍNÓ

Hatalmas robbanás rázta meg Borsod megyét, beleremegtek az ablakok

A helyiek szerda este igencsak megijedtek, amikor a gyárból hatalmas robbanás hangját hallották.
  • Szerző: Ripost

Szerda este robbanás történt a kazincbarcikai BorsodChem területén - írja a Boon. A portálnak a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon megerősítették a robbanás tényét, de hozzátették: nem ütött ki tűz, sérülés sem történt, és veszélyhelyzet sem állt, illetve áll fenn, így tűzoltói, katasztrófavédelmi beavatkozásra sem volt szükség.

Az eseményről bővebb tájékoztatást adott ki Kocsis István, Berente alpolgármestere, aki a BorsodChem Zrt.-től kapott információk alapján állított össze lakossági tájékoztatót.

„A tegnapi napon a BorsodChem Zrt. MDI üzemében a nagyleállási munkák megkezdésekor, 21.34 órakor műszaki meghibásodás történt az egyik hőcserélőnél, amelynek következtében víz került a technológiai rendszerbe. A gyors reakció következtében erőteljes fizikai nyomásemelkedés történt a tartályban. Ez erős hanghatással járt. Személyi sérülés nem történt, tűz nem keletkezett, veszélyes anyag a környezetbe nem jutott ki. A helyzetet a Létesítmény Tűzoltóság a hivatásos tűzoltósággal közösen kezelte, az üzem jelenleg biztonsági állapotban van. Az eseményt a Katasztrófavédelem Iparbiztonsági Felügyelője a helyszínen vizsgálja. Az esemény kapcsán Berente Település Önkormányzatának a tájékoztatáson kívül semmilyen más teendője nincs” – írta az alpolgármester.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?