INSIDER

Ha­lom­ban árul­ják az át nem vett ka­rá­cso­nyi cso­ma­go­kat

Meg­lepő hir­de­tésre buk­kan­tunk az in­ter­ne­ten: egy cég öm­lesztve, zsák­szám árulja az in­ter­ne­ten meg­ren­delt, de soha célba nem érő cso­ma­go­kat! Mint írják: olyan, mint egy ér­de­kes zsák­ba­macs­ka­já­ték.

Bár most karácsonykor elmaradt a nagy csomagkáosz, most is van, aki bosszankodhat, hogy nem érkezik meg a megrendelt küldeménye. Íme egy tipp, hogy hová tűnnek a kézbesítetlen csomagok… „Kincsvadászatként”reklámozzák a lehetőséget, a hirdetés a Jófogás és a Vatera internetes oldalakon is feltűnt. Mint írják, ezek olyan csomagok, amiket futárcégek szállítottak, de a vevők nem vették át őket.

Érdekes szerencsevadászat

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elsőre az egész olyannak tűnik, mint egy érdekes játék: veszünk egy zsákban 5, 10 vagy 20 bontatlan csomagot néhány tízezer forintért, és

ha szerencsénk van, találunk valamelyikben egy százezres okostelefont vagy valami más értékeset – ha nincs szerencsénk, akkor meg ott állunk pár használhatatlan mobiltokkal, egy ránk nem passzoló bizarr ruhával, külföldi könyvvel vagy gyerekjátékkal…

Hogy került a céghez a sok csomag?

Az is nagy kérdés: hogyan kerülhet egy céghez rengeteg ilyen csomag? A cég állítása szerint minden csomag Németországból származik, három sikertelen kézbesítési kísérlet és az azt követő tárolási idő letelte után a futárszolgálat értékesítette azokat.

Eközben a címlapon

Kíváncsi vagy arra, hogy a magyar cég hogyan jut a csomagokhoz, majd miképp adja azokat tovább? S vajon ki jár jól és igazán rosszul ebben a meghökkentő üzletben? A válaszokat megtalálod a szerdai napilapban. Keresd az újságárusoknál!