ÉLETMÓDI

A szex a legjobb kozmetikus!

Mi történik, ha nem élünk rendszeres nemi életet? Hogyan hat egészségünkre az intimitás hiánya? Íme, a legújabb felfedezések arról, miért is fontos életünkben a szex.

A legjobb kozmetikus

Megfigyelték, hogy az oldott szexuális együttlét, valóban átélt gyönyör után sokkal kisimultabbak a nők vonásai. Az orgazmus pillanataiban ugyanis megnövekszik a vérnyomás, vérbőség lép fel a test több tájékán, így az arcban is. Az egészséges, rendszeres arcpír kisimítja az arcbőrt, megelőzi a korai ráncosodást, vagy segít kivasalni a már meglévő árkokat.

Gyógyír depresszió ellen

Pszichés problémák ellen is védve vagyunk, ha kiegyensúlyozott a nemi életünk. Az orgazmust közvetlenül megelőző pillanatokban, a szervezetben nagy mennyiségű oxitocin termelődik, amelynek hatására megnő az endorfinok, vagy más néven boldogsághormonok szintje az agyban, melyek a jó hangulatért felelős vegyületek. A rendszeres nemi életet élő hölgyek jobban alszanak, pihentebbek, jobban bírják a terhelést, egy a Daily Mailben megjelent cikk szerint.

Nagy óvszer kérdés

Egy amerikai vizsgálat azt is bebizonyította, hogy akinek a párja az együttlét során nem használ gumióvszert, ritkábban lesz depressziós, mint az óvszert használók nőtagja. Az eredményt azzal indokolják, hogy a spermával nagy mennyiségű prosztaglandinnak nevezett vegyület jut a női szervezetbe, amely jótékony hatású a hangulatingadozások szempontjából.

 

Ma már az is tudományos tény, hogy azok, akik heti rendszerességgel élnek szexuális életet, magasabb az immunglobulin nevű ellenanyag koncentrációja a vérben. Vagyis sokkal erősebb immunrendszerrel rendelkeznek.

Fejleszti a memóriát

Okosabbá tesz a szex? Na persze! Mondhatnánk azonnal, de vizsgálatok során már azt is kiderült, hogy egy intenzívebb együttlét után, idegsejtek jönnek létre az agy azon területén, mely a hosszú távú emlékezetért felelős. Arra azért felhívták a figyelmet, hogy ez a termelődés az orgazmus után azonnal leáll, így a sejtek csak akkor maradnak életben, ha mentális tréninggel, vagyis rendszeres tanulással fejleszteni kezdjük őket.

A legjobb sport

Számtalan kifogásunk van arra, miért nem mozgunk és miért nincs időnk edzőterembe járni. Nos, erre is az egyik legjobb megoldás a szex lehetne. Hiszen bármikor belevághatunk, és igazán nem kerül semmibe. Az aktus és az orgazmus alatt ugyanis számos élettani változás megy végbe a szervezetben, amelyek hasonlók egy kiadós kardio edzés hatásaihoz. A szív munkája fokozódik, a pulzus megemelkedik, a véráramlás gyorsul, a vérnyomás nő. A légzésszám fokozódik.

…és ez még nem minden, hiszen a szex:

  • Csökkenti az emlőrák, prosztatarák kockázatát
  • Segíti a jó alvást
  • Fokozza a termékenységet
  • Csökkenti a fájdalmakat
  • Enyhíti a menstruációs görcsöket
  • Segíti a személyes fejlődést

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?