BOZÓT

Győz-e a muszlimbarát szárny a Jobbik hétvégi kongresszusán? Az új frakcióvezető Afganisztánban és Irakban járt iskolába és hódolt már a Korán előtt

Már-már követelmény a muszlimszimpátia. Ez a szombati tisztújító kongresszus egyik nagy tétje. Vona Gábor a háttérből mozgatja a szálakat.
  • Szerző: Ripost

A Jobbik hétvégi tisztújító kongresszusának tétje, hogy marad-e a Vona féle irányvonal, így a többször is deklarált muszlimbarátság, a kritikátlan iszlámrajongás.

Beszédes előjel, hogy Vona Gábor a parlamenti frakció vezetőjévé azt a Gyöngyösi Mártont választatta, aki bizonyíthatóan, a ellenőrzött és dokumentált értesülései szerint Afganisztánban és Irakban nőtt fel és járt iskolába.

A választási kampány egyik nehezen feledhető központi témája volt a Jobbik iszlámrajongása, a pártelnök kijelentése, miszerint ez a vallás az emberiség utolsó reménye. Sokakat megdöbbentettek a bizonyítékok, hogy Vona mennyire szoros kapcsolatokat ápol muszlim szervezetekkel, a terroristának minősített Szürke Farkasoktól, a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottjáig.

 

A csak látszólag félreállt Vona Gábor a háttérből továbbra is éppúgy irányítja a szálakat, mint korábban. Ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy az új parlamenti frakció élére az ugyancsak iszlámrajongó, amúgy a zsidókat korábban listázni akaró Gyöngyösi Mártont állította.

Akiről csak kevesen tudják, hogy Afganisztánban és Irakban nőtt fel, járt iskolába, de sokáig élt Egyiptomban is. Innen a szoros kötődés a muszlim világhoz, ezért hangoztatta korábban jó néhány alkalommal egyértelmű elköteleződését az iszlám mellett. Amúgy mondhatni családi gyökerekről van szó, hiszen Gyöngyösi édesapja az egyik hírhedt kommunista külkereskedelmi vállalat muszlim országokra specializálódott szakembere volt.

Amint az köztudomású, a rendszerváltás előtt a külkereskedelmi vállalatok bizonyíthatóan a magyar és szovjet titkosszolgálatok fedőszerveiként funkcionáltak. Ezért került, nőtt fel, járt iskolába a Jobbik frakcióvezetője Afganisztánban és Irakban, ahol szoros kapcsolatba került az iszlám világgal és értékekkel.

A Jobbikba belépve évek óta szervezi, egyengeti Vona muszlim kapcsolatrendszerét, több közel-keleti útjára is elkísérte, beleértve elsősorban Törökországot. Õ is jól ismeri Musza Celebit, a pápa elleni merénylet vádlottját, bizonyíthatóan ott volt, amikor több alkalommal is találkozott Vona Gáborral. Amint arról az UKID nevű iszlám fedőszervezet belső kiadványa be is számolt.

Megdöbbentő bizonyíték az is, hogy a muszlimok magától értetődően díszvendégnek hívták Gyöngyösit a Korán egyik legutóbbi díszkiadásának ünnepségére, ahol a résztvevők lényegében hódoltak az iszlám legfontosabb szent irata előtt.

 

A Jobbik szombati kongresszusának legfőbb tétje, hogy marad-e az ilyesfajta értékeket képviselő muszlimbarát irányvonal, vagy visszatalálnak a nemzeti radikalizmushoz…

Vona Gábor egyértelmű célja, hogy a hozzá és a muszlimbarátsághoz hű Gyöngyösi, akit máris megajándékozott a frakcióvezetői tisztséggel, ott legyen a párt legfőbb irányítói között.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?