SZTÁRDZSÚSZ

Veszélyben vannak Gombos Edináék

Úton van Irma Florida partjai felé. Ami nagyon rossz hír a két éve Floridába költözött Gombos Edinának és Kubából származó férjének...
  • Szerző: BDF

Az Irma hurrikán most Puerto Rico közelében tombol, és szinte a földdel tette egyenlővé Antiguát és Barbudát. A hétvégén már eléri Florida partjait is, ahol a legrosszabbtól tartanak: Rick Scott floridai kormányzó felszólította a helyieket, azonnal menjenek biztonságos területre. Készültség ide vagy oda, az emberek pánikolnak: a benzinkutak kiürülőben vannak, rohamosan fogynak az élelmiszer-tartalékok és a vízkészletek, szinte teljesen üresek már a boltok polcai.

Több ezer kilométerről nézve is félelmetes, ahogy a vihar elpusztít mindent, de rettenetes érzés lehet mindezt testközelből figyelni. Márpedig Gombos Edinának és kubai férjének, Albertónak ezt kell átélnie! Az Aktív korábbi műsorvezetőjének két gyermekéről, Mirandáról és Matteóról is gondoskodnia kell.

A helyzetük azért is aggasztó, mert az egykori tévés legutoljára augusztus végén jelentkezett a Facebook-oldalán, azóta viszont semmilyen hírt nem adott magáról és családjáról – még a levelünkre sem válaszolt. Edináék ráadásul duplán izgulhatnak, hiszen férje Kubában élő rokonai is veszélyben vannak, még meglátogatni sem tudják őket, ugyanis a napokban az amerikai külügyminisztérium közleményben adta ki: senki se utazzon a karibi szigetországba! Az előrejelzések szerint ott is életveszélyes pusztításokat hagy maga mögött a viharszörny.

Egy éve ilyenkor is hatalmas vihar csapott le erre a környékre, ám az akkor Edináékat elkerülte. Erről így mesélt akkor:

„Hurrikán - szerencsére - még nem jött! Többnyire csak trópusi viharok vannak. Ha viszont hurrikán érkezne, riasztást adnak ki. Lehet rá készülni. A kőépületek biztonságosak, az ablakok is többnyire védettek, de nem deszkával" – mondta a műsorvezető. Most azonban az utóbbi száz éve legvadabb vihara érkezik a hétvégén, nem csoda, hogy rettegnek az emberek.

Irma miatt azonban nem csak Gombosék családja van veszélyben, több világsztár tulajdona is romba dőlhet a térségben. Többek között az illuzionista, David Copperfield Musha Cay szigetét, amelyre öt luxusvillát húzott fel. Shakira és a Pink Floyd frontembere, Roger Waters közösen vásárolt Bonds Cay-szigetét, amelyen több hotelt, privát strandot és egy 18 lyukas golfpályát is építettek. Nicolas Cage szigete, a Leaf Cay szintén veszélyben van, amire már 19 épületet húztak fel, köztük szállodákat is. Éppen 10 éve vette meg saját szigetét, a Rooster Cayt Eddie Murphy, aki eddig 2,7 milliárd forintot költött rá. Mindannyian rengeteg pénzt öltek az ingatlanokba, ám ezek most egy pillanat alatt odaveszhetnek Irma miatt.