RIPOSTER

Friss: Újabb döntés született a Teréz körúti robbantás ügyében

A fiatal gyanúsított előzetes letartóztatását tárgyalta újra a Fővárosi Törvényszék szerdán, három bíró nézte át a több ezer oldalas nyomozati anyagot.

Ahogy a %% beszámolt róla, elfogása után két nappal elrendelték az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki megalapozottan gyanúsítható a szeptember végi robbantással. Ahogy a %% is beszámolt róla, a merénylő egy házi készítésű bombát hozott működésbe a Teréz körúton, két arra járőröző rendőr mellett. Mindketten megsérültek, egyikük súlyosan, de már kiengedték őket a Honvédkórházból.

A robbantás gyanúsítottját a Terrorelhárítás fogta el Keszthelyen, még aznap este Budapestre szállították kihallgatásra, ám a férfi nem volt hajlandó vallomást tenni.

A %% megtudta, hogy a fiatal férfi fellebbezett a gyanúsítás és az előzetes letartóztatás ellen, így a Fővárosi Törvényszék bírói újra összeültek, hogy a több ezer oldalas anyagot átnézzék.

A másodfokú tanács határozatával helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, így a gyanúsított előzetes letartóztatásban marad.

- tájékoztatta a %%-ot pénteken dr. Póta Péter sajtószóvivő.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben.