NÍNÓ

For­du­lat a 3 éves Pan­nika ügyé­ben: ki­de­rül­het, ki miatt halt meg

Ki­de­rül­het a mai szem­be­sí­té­sen, ki miatt zu­hant a ha­lálba Pan­nika.
  • Szerző: Ripost

Több mint másfél év után ma kiderülhet az igazság a negyedik emeleti ablakból kiesett A. Pannika halálával kapcsolatban. A tragikus ügyben indított rendőrségi nyomozás keretében szembesítést tartanak: a kislány szüleinek és keresztanyjának kell egymás szemébe nézve a nyomozók kérdéseire válaszolnia.

Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A felelősségre vonás szempontjából nagyon fontos, hogy végre kiderüljön: kinek a hibájából halt meg a pici gyerek. Pannika szüleinek és a keresztanyának az állításai szöges ellentétben vannak egymással.

A család kistarcsai albérletében 2017. május 20-án a gyerekre a keresztanyja vigyázott, a szülei éjszakai műszakban dolgoztak. A nő azonban korán reggel eljött, mert munkába kellett mennie, a 3 éves kicsit pedig magára hagyta az ingatlanban. Panna felébredt, felmászott a tetőtéri ablakhoz, majd azon átbillenve kizuhant. Édesapja a ház előtt mozdulatlanul talált rá. A kislány életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

Legalábbis sokáig mindenki így hitte, ám a nyomozás előrehaladtával egyre több kérdőjel merült fel az ügyben. A szülők először azt állították, fogalmuk sem volt arról, hogy az alkalmi bébiszitter magára hagyja a gyereket, később azonban az anya megbukott a hazugságvizsgálaton. Kiderült: nagy valószínűséggel nem először történt ilyen, így pontosan tisztában volt azzal, hogy Panna, ha rövid időre is, de felügyelet nélkül marad a lakásban. A keresztanya még telefonos üzenetekkel is bizonyítani tudta, hogy az anyával megbeszélte, milyen feltételekkel tudja vállalni a kicsi őrzését.

Az ügyben kirendelt fizikus szakértő két teóriát állított fel. Az egyik szerint Pannika valóban egyedül volt a lakásban, egy szék segítségével felmászott az ablakhoz, majd onnan kizuhant.A szakértő azonban az idegenkezűséget sem tartja kizártnak, vagyis hogy valaki felemelte Pannikát az ablakhoz, majd elejtette. Az utóbbi esetben nagy kérdés, ki volt otthon vele a tragédia időpontjában.

Az is megválaszolásra vár, hogy ki adott alkoholt a picinek, a boncoláskor ugyanis a vérében egy deci sörnek vagy fél deci bornak megfelelő mennyiséget találtak - írta a Blikk.

Eközben a címlapon