RIPOSTER

Fer­tő­zött bé­bi­étel a ma­gyar bol­tok­ban, ha vet­tél ilyet, ki se bontsd

Klór­tar­talmú tisz­tí­tó­szer ma­rad­vá­nyait mu­tat­ták ki egy bé­bi­étel­ben, amit a ma­gyar­or­szági Drogerie Markt is for­gal­maz. A ter­mé­ket azon­nal vissza­hív­ják az üz­le­tek­ből, aki vett már ilyet, annak visszafi­ze­tik az árát!
  • Szerző: RIPOST

Elsőként a német Bild napilap számolt be arról, hogy a DM egy Babylove bébiétel visszahívásáról döntött, a termékből a magyar piacra is jutott. A drogériaüzlet tájékoztatása szerint a cégen belüli ellenőrzés során klórtartalmú tisztítószert találtak benne.

EZT OLVASTAD MÁR?
Azok az eper-málna-alma gyümölcskombinációból álló, 190 grammos kiszerelésben kapható termékek érintettek, amelyeken a 2019. április 5-i lejárati dátum szerepel

– áll a nemzetközi cég közleményében. A tisztítószer az emberi testben azt a reakciót válthatja ki, hogy korlátozza a vér oxigénfelvételét. A -nál jelentkezett egy kisgyermekes édesanya, aki szerdán le is fotózta a magyar DM tájékoztatóját a visszahívásról.

"Épp ezt a bébiételt akartam megvenni, amikor láttam, hogy üres a polc. Azonnal megnéztem, hogy otthon van-e ilyen lejáratú Babylove, de szerencsére nincs. Lehet, hogy átváltok egy másik márkára"

– nyilatkozta a -nak Mónika, aki 9 hónapos kislányát neveli.

A DM közleményében tudatta, hogy a már megvásárolt termékeket visszaválthatják a vásárlók azokban az üzletekben, ahol korábban megvették, így aki itthon vett esetleg ilyet, vigye vissza a drogériába!