MEDICINA

Fel­puffadt szem­mel éb­red­tél? Mu­tat­juk, mit lehet tenni

Szánj ma­gadra reg­gel ne­gyed­órát, máris job­ban indul a napod! Né­hány ötlet, hogy tün­tesd el a leg­gyor­sab­ban a tás­ká­kat a sze­med alól.

Neked is gondot okoznak a szemedalatti táskák? Ezek sokszor az alváshiány miatt alakulnak ki, de előfordulhat, hogy az anyagcseréd lelassulása okozza őket. Mindenképpen érdemes sok folyadékot bevinni a szervezetedbe, ne fogyassz sok alkoholt, és sót! Ha viszont rendszeresen fordul veled elő, hogy felpuffadnak a szemeid, akkor az vesebajra, vagy hormonális problémákra is utalhat, de lehet az oka allergia vagy vashiány is. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulnod. Amennyiben azonban ritkán esik meg, van rá gyorssegély!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Szódabikarbóna

Kezdd a reggelt azzal, hogy hideg vízzel mosol arcot. A hideg segít a lila duzzanatot lejjebb vinni a szemed körül, de segíts rá! 1 teáskanál szódabikarbónát keverj össze 1 dl meleg vízzel, vagy kamillateával. Áztasd be a vattát és helyezd a szemeid alá. Hagyd hatni 10 percig. Majd kend be nappali krémmel.

2. Uborka

Fotó: 123RF

Elmaradhatatlan 100 éves módszer. Ha harminc éves elmúltál, érdemes a hűtőszekrényben tárolnod uborkát. Így akár reggel, akár a nap bármelyik szakában előveheted. Rakd a szemeid alá, csodákat művel!

3. Zöldtea-filter

Ne feledkezz meg a zöld teáról! Remek trükk, hogy ha reggel főzöl egy teát, nem dobod ki a filtert, hanem beteszed a fagyasztóba. Mire megiszod a teát, addigra a filter is kihűl és rakhatod is a szemed alá. Engedj meg magadnak még 15 perc pihenést. Felfrissíti, és széppé varázsolja a bőröd.