ÉLETMÓDI

Ettől a 4 dologtól lesz boldog és harmonikus a párkapcsolatod

Habár sosem lehet előre tudni, mennyi ideig tart egy párkapcsolat, bizonyos törvényszerûségek megfigyelhetőek az igazán mély szerelmek esetében. Összeszedtük, mik ezek az alapdolgok - ha mindez ismerős, valószínûleg hosszú távon tervezhetsz.
  • Szerző: F. E.

A boldog, kiegyensúlyozott és szeretetteljes párkapcsolat munkával jár, melybe mindkét partner belerakja a maga részét. Amennyiben nem így működnek már az elejétől fogva, akkor a későbbiekben egy egész pici ok is elég lesz és szakítássá fajulhat az egész.

A lazább, felszínesebb szerelmeket tönkretehetik a nehézségek, a viták és a különböző problémák, de a stabil, megingathatatlan alapokra épülő kapcsolatok ezeket is túlélik.

Lássuk, mik ezek az erős kötelékek, melyek segítségével boldog párkapcsolatra tehetsz szert:

1. Bizalom

Enélkül az alappillér nélkül gyorsan meg lehet jósolni a párkapcsolat jövőjét, ugyanis a kölcsönös bizalom hiányával nem lesz erős és tartós a párkapcsolat. 

Ha a bizalom a kezdetektől fogva megvan, a kapcsolat biztos alapokon nyugszik

és a féltékenység zöld szörnye is elkerüli őket. Egy ilyen kapcsolatban a partnerek nem aggódnak azon, hogy mit csinál a másik, vagy hogy kivel van. Ezzel pedig rengeteg vitát elkerülnek, és attól sem kell tartaniuk, hogy az állandó bizonytalanság miatt meggyengülhet közöttük a kapocs.

2. Nyitottság és sebezhetőség

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik, ugyanis aki bizalommal és nyitottsággal van a másik iránt, az nem fél az elköteleződéstől és attól, hogy őszintén átadják magukat partnerüknek és szerelembe essenek. Akinél ez nem megvalósítható, az valószínűleg még gyermekkori vagy előző kapcsolatok traumáival küszködik és nem mer elköteleződni, ugyanis fél, hogy ekkor sebezhetővé válik - ami egy erős kapcsolatban alapfeltétel. Ha pedig ez megvan, az azt jelenti, hogy

mindkét fél abszolút megbízik a másikban, tehát egy nagyon erős kötelék alakul ki kettőjük között,

és ők valóban esélyesek a holtodiglan tartó szeretetteljes és boldog párkapcsolatra.

Lapozz a folytatáshoz!


3. Intimitás

Az intimitás szintén nélkülözhetetlen része a tartós kapcsolatoknak. Ugyanúgy, ahogy a szex is fontos, azonban ez nem csupán a testiségre korlátozódik.

Magában foglalja azt a bensőségességet és meghittséget, ami nélkül a szerelem nem képes hosszú ideig fennmaradni.

Megnyilvánulhat és erősödhet közös programok, őszinte beszélgetések, ölelések, összebújások és természetesen szeretkezések során is. Az viszont biztos, ha a férfi és a nő képesek ezt fenntartani az évek során, kicsi lesz az esély arra, hogy szakítsanak.

4. Megbocsátás és felejtés

Minden párkapcsolatban előfordulnak kisebb-nagyobb viták, és az is megesik, hogy az egyik fél megsérti a másikat, vagy fájdalmat okoz neki.

Egy hosszú távú kapcsolatban lényeges, hogy a pár minél hamarabb túl tudjon lendülni ezeken a problémákon, és őszintén meg tudjanak bocsátani a másiknak.

Ha ez nem történik meg, akkor nem tudják megbeszélni a gondokat, és mélyen legbelül még mindig képtelenek elfelejteni valamit, ami majd lassan mindent tönkretehet.

Természetesen vannak olyan sérelmek, melyek akkora fájdalmat okoznak a másik félnek, hogy az képtelen bizonyos idő múltával is megbocsátani teljesen, vagy ugyanolyan bizalommal lenni a másik iránt, mint előtte. Ilyenkor azonban el kell fogadni, hogy az út már régóta nem közös és tovább kell menni rajta, hogy a megfelelő partner a megfelelő időben ránk találjon.

És ezeket olvastad már?