INSIDER

El­ké­pesztő for­du­lat Dér Csaba ügyé­ben, el­kap­ták a sze­re­tőt

A Ri­post meg­tudta: egy nap­pal az­után, hogy el­fog­ták a ret­te­gett bér­gyil­kost, Dér Csa­bát, egy kő­bá­nyai pa­nel­la­kás­ban el­fog­ták a rend­őrök a férfi sze­re­tő­jét is, aki ellen szin­tén bün­te­tő­el­já­rás in­dult. Dér Csa­bát Prá­gá­ban kap­ták el, de feb­ru­ár­ban Ma­gyar­or­szá­gon buj­kált, la­kás­ról la­kásra, Bu­da­pest­től Szent­end­réig.
  • Szerző: Ripost

A magyar kommandósok hónapok óta vadásztak Dér Csabára, a rettegett bérgyilkosra, és két lakást is megrohamoztak az elmúlt hetekben. Mint a megírta, február 3-án TEK-esek rohantak le egy kőbányai panellakást, ahol a bérgyilkos 30 év körüli szeretője gyakran megfordult.

TEK-es roham verte fel a panelház lakóit

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- Hajnal fél 6 körül jöhettek a kommandósok, fél 8-ig itt lehettek. Be voltak öltözve, mint az akciófilmekben, és kutyákat is hoztak. A lármázásra ébredtem, aztán kinéztem az ajtón, a mi emeletünkön is állt egy kommandós – mesélte egy idős hölgy, aki szintén a kőbányai, Bányató utcai panelházban lakik. Alakók közül többen is felismerték Dér Csabát, újságírónknak elmondták, hogy ez a férfi járt ide a panelbe szeretőjével, Nikivel, aki gyakran megfordult itt, mert a nagymamáját gondozta.

„Nem hittem volna, hogy egy bérgyilkos a szomszédom”

- Láttam ahogy az egyenruhás, fegyveres rendőrök kísérik ki a lakásból Nikit

– meséli egy másik szomszéd.

Eközben a címlapon

- Tavaly nyáron láttam itt először Nikit és Csabát, látogatóba jöttek. Később a hírekből tudtam meg, hogy körözik a férfit. Elsőre le sem esett, hogy a Niki párját látom a tévében – meséli a döbbent szomszéd.

- Később az egész ház az akcióról beszelt. Sajnáltuk Kati nénit, Niki anyukáját, meg Éva nénit, a nagymamát is, hiszen nagyon rendes asszonyok. Először nem is értettem, miért ide jöttek a rendőrök, mert annak idején Kati néni mesélte, hogy Szentendrén, a Meggyfa közben sikerült egy csodálatos házat kibérelnie a lányának és a párjának. Számomra megdöbbentő h egy igazi gyilkos volt a szomszédban, aki itt sétálgatott mellettünk. A hideg kiráz… - mondta a döbbent lakó.

A panelház előtti játszótéren egy kismama ugyanezt mondja.

- Mindig kijövünk a picurral. De amikor kiderült, hogy ide járt egy bérgyilkos, megdöbbentünk. Borzasztó belegondolni, hogy a közvetlen közelünkben egy ilyen ember mászkált…  

A februári rendőrattak során nem találták meg Dér Csabát, a szeretőjét pedig még nem tartóztatták le, csupán tanúként hallgatták ki, mint azt a rendőrség megerősítette a -nak.

A zsaruk a szerető és a bérgyilkos nyomában lehettek, ezért a páros nem tölthetett sok időt egy helyen.

Fotó: Police.hu

„Éjjel jöttek, sosem köszöntek, csak csendben intézték a dolgukat”

Mint a megtudta,a nő nevén béreltek egy lakást Szentendrén is. Itt, a Meggyfa közben mindenki Dér Csabáról és barátnőjéről beszél.

Na de, hogy mi is történt Szentendrén?? A keddi Ripost napilapból kiderül!