INSIDER

Előre látta lánya meggyilkolását Bándy Kata édesanyja

7 éve erőszakolták, majd fojtották meg Pécsen a 25 éves rendőrpszichológust, Bándy Katát. Édesanyja az évfordulón megrázó vallomást tett közzé: állítja, lánya még kisbaba volt, amikor ő megálmodta a halálát.
  • Szerző: Ripost

Életfogytig tartó szabadságvesztés – ez lett a büntetése az akkor 26 éves P. Lászlónak, aki brutális kegyetlenséggel megölte 2012. júliusában Bándy Katát. A tragédia híre bejárta az egész országot, ám a lány elvesztését mégis a családjának volt a legnehezebb feldolgoznia. Kata édesanyja most a közösségi oldalán azt állítja: Kata elvesztése felfoghatatlan, ő azonban már korábban tudta, hol fogják megölni szeretett lányát.

Megálmodta a gyilkosság helyszínét

Az édesanya posztjából változtatások nélkül közlünk részleteket.

„Ma 7 éve láttam Õt utoljára. Picike volt, 4 hónapos. Imádtam Õt. 1987 áprilisát írtuk. Ijesztően furcsa, már-már borzalmas képek villantak a szemem elé. Közel álltam az őrülethez. Nem mertem segítséget kérni, beszélni róla pláne nem. Egy füves terület és egy piros hintaállvány kitörölhetetlenül belevésődött az emlékeimbe. … Eltelt 25 év. 25 keserves, szorongással, depresszióval, boldogtalansággal teli év. És végig éreztem, hogy Katát idejekorán el fogom/fogjuk veszíteni.”

 

Állítja, hogy már „látta” a játszóteret

„Egy csodás nyári napon Kata eljött. Elhozta a búcsúajándékait. És azon az éjszakán elindult. Hazaindult. Csaknem úgy, ahogyan azt 25 évvel előtte megláttam. És volt ott egy játszótér. Egy füves terület, hintákkal. Jártam „arra” többször és egyszer se mertem megnézni, milyen színűek azok a hinták.”

 

Születésnapi ünnepségről tartott haza a lány

Bándy Kata meggyilkolása sokkolta az egész országot. A Pécsen rendőrpszichológusként dolgozó lány 2012. júliusában az egyik éjjel eltűnt, egy születésnapi ünnepségről hazafelé tartva. A holttestét 3 nappal később három gyermek találta meg a pécsi Délibáb utcában. Katát megerőszakolták és megfojtották, alig néhány száz méterre az otthonától. A rendőrség egymillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Később a hatóság a talált DNS-minta alapján elfogta a 26 éves P. Lászlót, aki beismerte a gyilkosságot. Tettét szexuális indíttatásból, ittasan, szintetikus drog hatása alatt, egyedül követte el. Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, amiből leghamarabb – jó magaviselettel – 40 év múlva szabadulhat.

 

És ezeket olvastad már?