BOZÓT

Dur­ván be­rú­gott, ezért szállt el megint Si­micska agya: Egy üveg whisky

Saját kör­nye­zete is döb­ben­ten áll a lej­tőn le­felé szán­kózó "fúj­ká­lós" oli­gar­cha leg­újabb ro­hama előtt. Egy üveg whisky megint meg­tette a ha­tá­sát.
  • Szerző: Ripost

Simicska Lajos Budapestről tartott haza Veszprémbe  ma hajnalban, amikor az autópályán hirtelen kipattant a kocsijából, előhúzott egy sárga festékes flakont és  az útjába kerülő Soros-plakátra fújta a szokásos otrombaságot. Közvetlen környezete is megdöbbent a hír hallatán, hiszen tudják jól, hogy a közvélemény már csak sajnálni tudja a súlyos mentális problémákkal küzdő embert.

A történetben, akárcsak két hónapja Veszprémben, amikor többször elesve, zakóját besározva botorkált saját hirdetőoszlopai között,  ezúttal is döntő szerepet játszott az alkohol.
A részeg Simicska ragaszkodott hozzá, hogy lefotózzák sárga festékes flakonnal a kezében. Egyre nagyobb a gond.
A részeg Simicska ragaszkodott hozzá, hogy lefotózzák sárga festékes flakonnal a kezében. Egyre nagyobb a gond.

A lejtőn lefelé szánkózó milliárdos környezetéből többen megerősítették, hogy  ma hajnalban  is legalább egy üveg whisky elfogyasztása után tört rá a roham. ( A milliárdos évtizedek óta nagy piás hírében áll, s a helyzet egyre csak romlik).

Sofőrjének az autópályán, meglátva egy a Nemzeti Konzultációról szóló plakátot, váratlanul megparancsolta, hogy álljon meg. Az autóban a whisky mellett mindig tartani kell festékes flakont is, ha éppen fújkálni támad kedve..

A környezetéből folyamatosan szivárgó információk szerint

az ilyen és ehhez hasonló eseteket az alkoholproblémák mellett, az oligarcha  újra meg újra rohamszerűen előtörő mániás depressziós betegsége okozza.

Kérdésünkre többen megerősítették:

"Igen tudjuk. Lajos mániás depressziós"

A betegség  orvosi leírása hátborzongató pontossággal rögzíti Simicska újabb és újabb kitöréseinek valódi okát.

Eközben a címlapon

A mániás depresszió  ugyanis 

"drámai hullámzást produkál a az érzelmi élet teljes skáláján a kitörő jókedv és a kóros nyomottság között. A levertséget időről, időre hiperaktivitás követi:  a hangulati szint kóros emelkedését váratlan és értelmetlen cselekvések jellemzik.

A mániás beteg szándéka, késztetése könnyen tettbe fordul, ezért esetenként nemcsak erkölcsi, hanem etikai vagy jogi normákat is sért.

Ilyenkor megállás nélkül tevékenykedik, erejét túlbecsülve vállalkozásokba fog.

A betegséget tipikusan súlyosbítja az illető szociális kapcsolatrendszerének bizonytalansága, a nyomasztó tehetetlenségérzet..

A súlyos mániás állapotban a hiperaktivitás, a kritikátlanság, és az agresszivitás egyszerre jellemzőek - írják a szakkönyvek.

A fázisok közti időszakok jellemzően 50-60 napra tehetők. Mint ismeretes Simicska utoljára hozzávetőleg 2 hónapja, október elején ragadtatta el magát Veszprémben. Eszerint a következő roham február elejére, majd a választások feltételezhető időpontjára, április első hetére várható.