LELKIZŐ

Drá­mai be­je­len­tés: Meg­va­kult a ma­gyar éne­kes

A nép­szerű ma­gyar ze­nész évek óta küzd szem­be­teg­sé­gé­vel, ami ta­valy annyira el­ha­tal­ma­so­dott rajta, hogy már a műtét sem ment­hette meg szeme vi­lá­gát.
  • Szerző: Buster

Demeter György negyven éve van a pályán. Olyan zenekarokban énekelt, mint a Rózsaszín bombázók az XL Sisters, vagy éppen a Not For Sale. Az énekes jelenleg több hazai sztár - többek között Demjén Rózsi - vokalistájaként áll színpadra, de folyamatosan koncertezik saját zenekarával, a Bulldózerrel is. Gyula életét ugyanakkor beárnyékolja, hogy hat éve küzd szembetegségével, melynek folyományaként mára elvesztette látását.A zenész ennek ellenére sem adja fel.

"Hat éve kezdett romlani a látásom, ami elsősorban a bal szememet érintette. Egy rosszul sikerült műtét után el is vesztettem a látásomat a bal oldalon. Az igazság az, hogy az állapotom kialakulásában nagy szerep jutott a vérzékenységemnek és a cukorbetegségemnek is, amivel tíz éve kezelnek folyamatosan. Végül szeptemberben egy szokásos kontrollvizsgálat során derült ki, hogy baj van a jobb szememmel is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Megpróbálták ugyan operációval rendbe hozni, de nem sikerült, így hetek alatt teljesen elvesztettem a szemem világát

- kezdte lapunknak György, aki számára nemrég felcsillant egy reménysugár.

Fotó: Szabolcs László

"Januárban egy vakcinát kaptam, ami javított a helyzeten és az orvosok szerint részlegesen újra fogok látni hamarosan, tehát van rá esély, hogy elkerülhetem a fehér botot”

- mondta a zenész, aki állapota ellenére sem adta fel hivatását.

Fotó: Szabolcs László

"Bár a látásomat elvesztettem, és ha javul is valamit, sosem lesz már százszázalékos a jobb szemem sem, de az éneklés és a zene szeretete tartja bennem a lelket. Az is sok erőt ad, hogy a Bulldózer zenekarral készülünk a hatvanadik születésnapomra tervezett hatalmas bulira, ahol többek között színpadra áll majd Keresztes Ildikó, Sipos Peti, Szolnoki Peti és Alapi István is. Ez az este, amolyan mérlege lesz a negyven éves pályámnak. Remélem, sokan ünnepelnek majd velem az Akvárium klubban március tizenharmadikán”

Eközben a címlapon

- tette hozzá Demeter György.