HŰHA

Rend­őrök lep­ték el a pa­lo­tát: be­tört egy férfi, míg II. Er­zsé­bet aludt

Egy fi­a­tal férfi­nak si­ke­rült be­jut­nia a szi­go­rúan őr­zött ud­varra, de az épü­letbe már nem tu­dott be­ha­tolni.
  • Szerző: Ripost

Egy 22 éves férfi felfeszítette a Buckingham-palota kerítését csütörtök hajnalban és megpróbált bejutni az épületbe. Mindössze pár méterre volt az alvó királynőtől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A betörő dörömbölt az ajtókon, a rendőrség pedig 4 perc alatt a helyszínre ért és őrizetbe vette a férfit.

A 93 éves uralkodó otthonának ajtajai zárva voltak, a fiatal ezért nem tudott bejutni a palotába. Egy királyi bennfentes elmondta, hogy a behatoló közel 37 évvel azután jutott a telekre, miután Michael Fagan bement II. Erzsébet hálószobájába.

Egyesek szerint aggodalomra ad okot, hogy a fiatal ilyen könnyen bejutott a kerítésen, a hőszenzorok és kamerák pedig nem állították meg, pedig a királynő biztonsága elsődleges.

A férfinál nem találtak fegyvert és az esetet nem kezelik terrorgyanúsként sem. A férfi jelenleg is őrizetben van a központi londoni rendőrkapitányságon.

1982-ben a skizofrén, 31 éves Michael Fagan II. Erzsébet hálószobájáig jutott. A királynő ekkor megnyomta a pánikgombot, de a személyzet nem reagált egyből, Fagan pedig tudott egy kicsit beszélgetni vele családi problémáiról, majd öngyilkossággal fenyegetőzött, de akkor megérkeztek a rendőrök - írja a Metro.

Eközben a címlapon