HŰHA

Rendőrök lepték el a palotát: betört egy férfi, míg II. Erzsébet aludt

Egy fiatal férfinak sikerült bejutnia a szigorúan őrzött udvarra, de az épületbe már nem tudott behatolni.
  • Szerző: Ripost

Egy 22 éves férfi felfeszítette a Buckingham-palota kerítését csütörtök hajnalban és megpróbált bejutni az épületbe. Mindössze pár méterre volt az alvó királynőtől.

A betörő dörömbölt az ajtókon, a rendőrség pedig 4 perc alatt a helyszínre ért és őrizetbe vette a férfit.

A 93 éves uralkodó otthonának ajtajai zárva voltak, a fiatal ezért nem tudott bejutni a palotába. Egy királyi bennfentes elmondta, hogy a behatoló közel 37 évvel azután jutott a telekre, miután Michael Fagan bement II. Erzsébet hálószobájába.

Egyesek szerint aggodalomra ad okot, hogy a fiatal ilyen könnyen bejutott a kerítésen, a hőszenzorok és kamerák pedig nem állították meg, pedig a királynő biztonsága elsődleges.

A férfinál nem találtak fegyvert és az esetet nem kezelik terrorgyanúsként sem. A férfi jelenleg is őrizetben van a központi londoni rendőrkapitányságon.

1982-ben a skizofrén, 31 éves Michael Fagan II. Erzsébet hálószobájáig jutott. A királynő ekkor megnyomta a pánikgombot, de a személyzet nem reagált egyből, Fagan pedig tudott egy kicsit beszélgetni vele családi problémáiról, majd öngyilkossággal fenyegetőzött, de akkor megérkeztek a rendőrök - írja a Metro.