FÜLES

Mű­tő­asz­tal­ról a te­me­tőbe: Benkő László drá­mája

A nagy­be­teg ze­nész saját egész­sé­gét is koc­káz­tatta azért, hogy végső bú­csút ve­hes­sen ba­rát­já­tól! A kór­ház­ból a te­me­tésre si­e­tett!
  • Szerző: E.R.

Benkő László súlyos betegsége ellenére elment barátja, Som Lajos temetésére. Az Omega rákkal küzdő legendás zenészén néhány napja laparoszkópos műtétet hajtottak végre a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján. Azonban sem a súlyos kór, sem az operáció nem gátolta abban, hogy végső búcsút vegyen a közelmúltban elhunyt pályatársától, Som Lajostól.

A Piramis ikonikus alapítóját pénteken búcsúztatták a Farkasréti temetőben. Benkő kissé megkésve érkezett ugyan, mint mondta, éppen a kórházból sietett a szertartásra, nemrég még mozdulnia sem volt szabad érzékeny sebei miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Köszönöm, már egészen jól vagyok, bár a sebek még sajognak kicsit. Azonban minden körülmények között búcsút akartam venni a barátomtól, el kellett jönnöm Lajoshoz" – mondta a Kossuth-díjas zenész.

Benkő nem is tagadta, mélységes szomorúság töltötte el Som temetésén.

"Rengeteg közös emlékem van Lajossal, sok mindent megéltünk az évtizedek során. Hihetetlen ez a pillanat, de sajnos tudtam, hogy be fog következni. Tudomásul vettem, hogy meghalt, tudom, hogy itt van lent a sírban, de mégis olyan valószerűtlen, hogy búcsúznom kell. Kicsit úgy érzem magam, mint az édesanyja, felfoghatatlan, hiszen idősebb voltam nála, én mégis élek, ő pedig már elment" - mondta szomorúan a Blikknek Benkő.