INSIDER

Be­lö­vik, el­szív­ják, egész nap fet­ren­ge­nek - a Hős ut­cá­ban jár­tunk!

A sze­münk lát­tára adták-vet­ték a dro­go­kat.

Újabb megrázó eset történt a fővárosi 1-es villamos vonalán: dizájnerdrogoktól önkívületi állapotban fetrengő fiatalokat videózott le csütörtökön egy BKV-s dolgozó a Kőbányai úti megállóban. A körülnézett a helyszínen, és valóságos drogtanyát talált, ahol nyíltan adják-veszik a kábítószert.

Fotó: Balogh Máté
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jól látszik az internetre csütörtökön felkerült felvételen, ahogy a főváros X. kerületében, a villamosmegállóban várakozók teljesen tanácstalanok, nem tudják, mit tegyenek a földön remegő, rángatózó emberekkel. 

Az utóbbi hetekben egymást követték a hasonló esetek. Augusztus 20-án, szintén az 1-es villamos vonalán találtak zavartan viselkedő fiatalokra, akiket kórházba kellett szállítani egy új dizájnerdrog miatt.

A Hős utcában mindenki tudja hol lehet drogot kapni.
A Hős utcában mindenki tudja hol lehet drogot kapni.
Fotó: Balogh Máté

Ezután megnőtt a rendőri jelenlét a környéken és a Hős utcában is, ahol köztudottan adják-veszik a különféle drogokat. Egy dílert őrizetbe vett a rendőrség.

A lakók tanácstalanok, nem tudják hogyan lehetne felszámolni a drogtanyákat.
A lakók tanácstalanok, nem tudják hogyan lehetne felszámolni a drogtanyákat.
Fotó: Balogh Máté

Belövik, elszívják, egész nap fetrengenek

- Tehetetlen mindenki. Hiába viszik el őket a rendőrök, két óra múlva már újra itt vannak. Elszívják, belövik, mindegy nekik, csak drog legyen – mondta a -nak Lendvai Piroska.

Az asszony három éve költözött a Hős utcába, éppen abba a társasházba, ami a környéken burjánzó drogkereskedelem központja. Mindenki tudja a környéken, hogy pontosan hol kaphat drogot, bármelyik fajtából. Messziről felismerik azt, aki anyagért jön.

Eközben a címlapon

- Amikor ideköltöztem, azt se tudtam, mi az a kábítószer, most pedig minden nap szembesülök vele, hogy ezek a fiatalok erre költik el mindenüket, az egész életük ebből áll.

Mindegy, milyen napszak van, tízesével jönnek, sorba állnak érte, beadják maguknak, és a ház előtt őrjöngenek, hangoskodnak, ugrálnak, verekednek és ki tudja, még mit csinálnak

– sóhajt az asszony.

Fotó: Balogh Máté

Egy másik lakótól megtudtuk, hogy a huszadikai eset után nagyon sok volt a rendőr, kutyákkal járták az utcákat és igazoltatták a lakókat. Akkor valamit javult a helyzet, de idővel a rendőr kevesebb lett, a probléma viszont nem szűnt meg.

Ottjártunkkor a Hős utca sarkán volt két járőr, és időnként egy-egy rendőrautó pásztázta végig a környéket. Ez nem zavarja különösebben azt, aki drogot akar vásárolni. A kapualjban pillanatok alatt megtörténik az adásvétel.

Zavartan viselkedő, magukban motyogó vagy őrjöngő emberek járkálnak a járdán – és az úttesten is. Nem furcsa, már senki nem törődik vele, megszokták. Ahogyan azt is, ha valaki rosszul lesz, összeesik. Ha nagyon nincs magánál, valaki kihívja a mentőket, de ahogy kikerül a kórházból, kezdi elölről.

- Olcsón árulják a „varázsdohányt”, valamivel bekeverik és úgy adják. Nem tudni, hogy mi van benne, de megy a kristály és a speed is. Most ezek a legnépszerűbbek – árulta el az egyik férfi.

Úgy tudjuk, az önkormányzati lakásokat felszámolták, de a magánházakkal nem tudnak mit tenni, és sok az önkényes lakásfoglaló. A rendes lakók tehetetlenek. Egyelőre nincs megoldás.